Ανοιχτοί στο ενδεχόμενο γυναίκας σκηνοθέτη οι παραγωγοί του James Bond

daniel-craig-skyfall
ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Μήπως ήρθε η ώρα για μια γυναίκα να αναλάβει τα σκηνοθετικά ηνία ενός εκ των πιο μεγάλων franchises;

Μετά την οριστική συμφωνία με τον Daniel Craig, οι παραγωγοί του James Bond βρίσκονται σε αναζήτηση του κατάλληλου σκηνοθέτη που θα αναλάβει την 25η ταινία με τον θρυλικό πράκτορα του Ian Fleming. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η Eon Productions εξετάζει τις περιπτώσεις των Yann Demange, David Mackenzie και Denis Villeneuve, αλλά προφανώς υπάρχουν και άλλοι μνηστήρες για την καρέκλα του σκηνοθέτη.

Τα «φαβορί» για την σκηνοθεσία της νέας ταινίας Τζέιμς Μποντ είναι οι Yann Demange, David Mackenzie και Denis Villeneuve.

Σύμφωνα με την παραγωγό, Barbara Broccoli, υπάρχει η σκέψη να δοθεί η ευκαιρία σε μια γυναίκα σκηνοθέτη. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Screen Daily, στο περιθώριο του φεστιβάλ κινηματογράφου του Τορόντο για την ταινία «Film Stars Don’t Die In Liverpool», η Broccoli ρωτήθηκε ευθέως εάν το στούντιο θα έδινε σε μια γυναίκα τον ρόλο του σκηνοθέτη, με την παραγωγό να απαντάει «Aσφαλώς».

«Υπάρχουν πολλές γυναίκες που δουλεύουν πάνω  στην παραγωγή του «Film Stars Don’t Die In Liverpool», το οποίο με χαροποιεί πάρα πολύ. Είναι εξαιρετικά σημαντική η στήριξη σε αλλαγές μπροστά και πίσω από την κάμερα. Λατρεύω να δουλεύω με γυναίκες, είναι διαφορετική ατμόσφαιρα» συμπλήρωσε η Broccoli.

Reuters / Mario Anzuoni

Η τεράστια επιτυχία της «Wonder Woman» από την Patty Jenkins δεν έχει περάσει απαρατήρητη.

Δεδομένης της τεράστιας επιτυχίας της Patty Jenkins ή της Sofia Coppola τα τελευταία χρόνια – τόσο με κριτικούς και κοινό, όσο και εισπρακτικά – ίσως είναι μια ευκαιρία για τον James Bond να πρωτοπορήσει. Η Lucasfilm άλλωστε έχασε την ευκαιρία για κάτι τέτοιο, όταν αντικατέστησε πρόσφατα τον Colin Trevorrow με τον J.J. Abrams στη σκηνοθεσία του ένατου επεισοδίου των «Star Wars».