Το τρέιλερ της ταινίας «Ο θεός αγαπάει το χαβιάρι»

to-treiler-tis-tainias-o-theos-agapaei-to-xabiari

ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

Μια πρώτη εικόνα από τη νέα φιλόδοξη παραγωγή του Γιάννη Σμαραγδή «Ο θεός αγαπάει το χαβιάρι» που θα κάνει πρεμιέρα στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο (6-16 Σεπτεμβρίου), μας δίνει το επίσημο τρέιλερ της ταινίας.

Το φιλμ επιλέχτηκε στο επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ στο Τορόντο στο οποίο συμμετέχουν γνωστοί σκηνοθέτες όπως για παράδειγμα οι Terrence Mallick, Robert Redford, Κώστας Γαβράς και πολλοί άλλοι.

Το φιλμ ξεδιπλώνει τον περιπετειώδη βίο του εθνικού ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη, ο οποίος από πειρατής της Μεσογείου κατορθώνει να γίνει δεκτός στην αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας. Οι εξαγωγές χαβιαριού του εξασφάλισαν μια τεράστια περιουσία, ενώ ο ίδιος διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Η θεματολογία της ταινίας φέρνει ξανά σε πρώτο πλάνο τις ελληνικές αξίες που τόσο έχουμε ανάγκη στη σημερινή κρίση, πρεσβεύοντας ότι «τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο». Η νέα αυτή δουλειά του Γιάννη Σμαραγδή υποστηρίζεται από δυνατό διεθνές καστ που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους Sebastian Koch, Catherine Deneuve, John Cleese και Juan Diego Botto.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιάννης Σμαραγδής παρουσιάζει σε πρεμιέρα ταινία του στο φεστιβάλ του Τορόντο. Το ίδιο είχε συμβεί με το βιογραφικό δράμα του «Καβάφης» το 1996 που αργότερα προβλήθηκε και στο φεστιβάλ του Βερολίνου. Επίσης το 2008 είχε συμμετάσχει στο φεστιβάλ του Τορόντο με το «El Greco» και το κρατικό κανάλι του Καναδά CBC Newsworld το κατέταξε ανάμεσα στις πέντε χρυσές ταινίες από τα 300 συνολικά φιλμ από όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στο φεστιβάλ εκείνη τη χρονιά.

Τη διεθνή διανομή της ταινίας έχει αναλάβει η Sony Pictures Home Entertainment και την διανομή στην Ελλάδα η Feelgood Entertainment. Στην ταινία συμμετέχουν ως συμπαραγωγός το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, η ΕΡΤ κ.α. Η πρεμιέρα της ταινίας στους ελληνικούς κινηματογράφους έχει προγραμματιστεί για τις 11 Οκτωβρίου.