Αυτές είναι οι δέκα καλύτερες ταινίες για να δείτε στη διάρκεια μιας πτήσης

aeroplano-laptop-tainia
ΤΡΙΤΗ, 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Το επιβατικό κοινό φαίνεται να προτιμά ανάλαφρες ρομαντικές κωμωδίες και κλασσικές δραματικές ταινίες.

Οι πολύωρες πτήσεις συχνά ήταν εφιάλτης για τους επιβάτες, αφού οι επιλογές για ψυχαγωγία στην αέρα ήταν σχετικά περιορισμένες. Οι ραγδαίες εξελίξεις στην τεχνολογία όμως τα τελευταία χρόνια έχει ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι να διαθέτουμε πια λάπτοπ, smartphone ή tablet, γεγονός που δίνει απεριόριστες επιλογές.

Οι πολλές δυνατότηες όμως μπορεί μπερδέψουν τους αναποφάσιστους γι αυτό, μια νέα έρευνα εντοπίζει τις πιο δημοφιλείς ταινίες για να δει κανείς κατά τη διάρκεια πτήσης. Σύμφωνα με την έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο του Γκάτουικ στο Λονδίνο, η πιο δημοφιλής ταινίας είναι η ρομαντική κωμωδία «Φιλενάδες», με τις Kristen Wiig και Melissa McCarthy.

Στη λίστα περιλαμβάνονται πολλές κλασσικές ταινίες όπως «Η μέρα της μαρμότας», «Φόρεστ Γκαμπ» και «Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ», καθώς και κωμωδίες όπως τα «Pretty Woman», «Το ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς» και «The Hangover». Η πλήρης λίστα έχει ως εξής:

  1. «Φιλενάδες»
  2. «The Hangover»
  3. «Γαμπρός της συμφοράς»
  4. «Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ»
  5. «Τζέισον Μπορν»
  6. «Φόρεστ Γκαμπ»
  7. «Η μέρα της μαρμότας»
  8. «Το ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς»
  9. «Pretty Woman»
  10. «Slumdog Millionaire»

Ο «Φόρεστ Γκαμπ» αποτελεί μια από τις επιλογές των επιβατών.

Μια ενδιαφέρουσα παράμετρος της έρευνας, είναι το πώς το μεγάλο υψόμετρο σε μια πτήση επηρεάζει τα συναισθήματα των επιβατών. Η έρευνα έδειξε ότι 11% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε πως έκλαψε βλέποντας ταινία κατά τη διάρκεια πτήσης, με το ποσοστό των ανδρών να είναι μεγαλύτερο.

Ποιος μπορεί να πει όχι στην ξεκαρδιστική ερμηνεία του Bill Murray;

Η βιολόγος Dr. Emily Grossman σχολίασε πως υπάρχουν πολλοί λόγοι που οι αισθήσεις μας είναι πιο έντονες κατά τη διάρκεια πτήσης και ενδέχεται να υπάρχει σχέση μεταξύ υψόμετρου και συναισθημάτων.

Οι περιπέτειες της Μπρίτζετ Τζόουνς φαίνεται πως είναι ό,τι πρέπει για μια πτήση.

«Ορισμένοι πιστεύουν ότι η μικρή μείωση στα επίπεδα οξυγόνου σε μεγάλο υψόμετρο μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα σεροτονίνης και ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, αλλάζοντας έτσι τη διάθεσή μας και ενδεχομένως να κάνει ορισμένους από μας πιο δεκτικούς στα συναισθήματα της λύπης» εξήγησε η Dr. Grossman, συμπληρώνοντας πως το μεγάλο υψόμετρο προκαλεί το αίσθημα της κόπωσης, το οποίο με τη σειρά του κάνει τη διαχείριση των «αρνητικών» συναισθημάτων πιο δύσκολη.