Σενάριο της Audrey Hepburn πωλήθηκε για 630.000 λίρες

breakfast-at-tiffanys
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Ακόμη, περίπου 500 αντικείμενα από την προσωπική συλλογή της θρυλικής ηθοποιού έχουν βγει στο σφυρί.

Το προσωπικό σενάριο της Audrey Hepburn για τα γυρίσματα της ταινίας «Πρόγευμα στο Τίφανις» πουλήθηκε για 630.000 λίρες, περίπου εφτά φορές πάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις. Η πώληση του σεναρίου, στο οποίο υπάρχουν χειρόγραφες σημειώσεις της Hepburn, έγινε σε μια δημοπρασία προσωπικών αντικειμένων της ηθοποιού στο Λονδίνο. Ο οίκος Christie’s ανακοίνωσe πως το σύνολο των πωλήσεων ανήλθε στα 4,6 εκατομμύρια λίρες.

AP / Alastair Grant

Ανάμεσα στα πολλά προσωπικά αντικείμενα της Hepburn ήταν κοσμήματα, ρούχα από την γκαρνταρόμπα της, ένα τραπεζάκι καλλυντικών και φωτογραφίες. Ένα βραχιόλι με αφιέρωση που είχε δωρίσει ο σκηνοθέτης Stephen Spielberg στην ηθοποιό πουλήθηκε για 332.750 λίρες, ενώ μια θήκη κραγιόν της Cartier δημοπρατήθηκε για 56.250 λίρες – σχεδόν 19 φορές πάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις. Αντίστοιχα, η τιάρα που φόρεσε στην πρεμιέρα της ταινίας «Η Ιστορία μιας Μοναχής» στο Λονδίνο το 1959 και αργότερα «Δύο για το δρόμο» το 1967 πωλήθηκε τελικά για 43.750 λίρες.

REX/Shutterstock/ITV / Ken McKay
AP / Alastair Grant

Μια φωτογραφία της Hepburn στο ρόλο της Ελίζα Ντούλιτλ στο «Ωραία μου κυρία» που είχε βγάλει ο διακεκριμένος φωτογράφος Cecil Beaton πουλήθηκε για 93.750 λίρες, δηλαδή 30 φορές πάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις του οίκου Christie’s. Ένα μαύρο σατέν φόρεμα Givenchy που φορέθηκε στην ταινία «Ραντεβού στο Παρίσι» πουλήθηκε για 68.750. 

REX/Shutterstock

Τα αντικείμενα τη συλλογής έγιναν διαθέσιμα από τα παιδιά της Hepburn, τα οποία αποφάσισαν να πουλήσουν περίπου 500 προσωπικά αντικείμενα της μητέρας τους. Πολλά από τα αντικείμενα είναι σε άριστη κατάσταση, καθώς είχαν αποθηκευτεί σε μια ντουλάπα στην Ελβετία, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Luca Dotti, τον νεότερο γιο που απέκτησε η Hepburn με τον ψυχίατρο Andrea Dotti. Οι δημοπρασίες μέσω διαδικτύου θα συνεχιστούν έως τις 4 Οκτωβρίου.