20+1 πράγματα που (ίσως) δε γνωρίζετε για την Penelope Cruz

20kai1-pragmata-pou-isos-de-gnorizete-gia-tin-penelope-cruz

ΤΡΙΤΗ, 04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Τη φωνάζουν «Madonna of Madrid» αλλά οι πιο κοντινοί της άνθρωποι απλά Pe. Όσο για μας τους υπόλοιπους, ας αρκεστούμε στο Penelope Cruz, η ισπανίδα μούσα του παγκόσμιου κινηματογράφου, που έχει καταφέρει να κλέψει τις καρδιές του κοινού αλλά και του γοητευτικού Javier Bardem.

Ποια είναι όμως τα μυστικά της πανέμορφης ηθοποιού που έχει κάνει ακόμα και τον Woody Allen να υποκλίνεται μπροστά στην υποκριτική της δεινότητα; Το click@Life σας αποκαλύπτει για μία ακόμα φορά 20+1 πράγματα που (ίσως) δε γνωρίζετε για την σαγηνευτική ισπανίδα που έχει κατακτήσει τον παγκόσμιο κινηματογράφο.

1.Γεννήθηκε ως Penélope Cruz Sánchez στις 28 Απριλίου του 1974, σε ένα σπίτι στη Μαδρίτη. Πρωτότοκο παιδί για τον πωλητή Eduardo και την κομμώτρια Encarna, των οποίων η 5μελής οικογένεια αποδείχτηκε ότι είχε ιδιαίτερες καλλιτεχνικές ανησυχίες.

2.Η αδερφή της Monica είναι μοντέλο και γνωστή τηλεοπτική παρουσιάστρια στην Ισπανία ενώ ο αδερφός της Eduardo έκανε πρόσφατα τα πρώτα του βήματα στο τραγούδι, με τη μεγαλύτερη αδερφή του να τον υποστηρίζει έμπρακτα και ένθερμα στις συναυλίες του.

3. Το όνομά Penelope προέκυψε από το ομώνυμο τραγούδι (Penélope) του Joan Manuel Serrat.

4. To 2000 μόλις τελείωσε τα γυρίσματα της ταινίας «All the pretty horses», αποφάσισε να γίνει χορτοφάγος.

5. Δύο χρόνια πριν, το 1998 λέγεται ότι είχε χαρίσει τα χρήματα της από την ταινία «The Hi Lo Country» σε παιδικό ίδρυμα της Μητέρας Τερέζα στην Καλκούτα, αφού είχε εργαστεί εκεί εθελοντικά για μία εβδομάδα.

6. Η φιλανθρωπική της δραστηριότητα είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα. Μάλιστα το 1997 έμεινε για δύο μήνες στην Ουγκάντα μαζί με τον τότε αγαπημένο της Faiz Ahmad.

7. Κάποια χρόνια αργότερα από τον Ιούλιο του 2001 έως τον Ιανουάριο του 2004 είχε σχέση με τον Tom Cruise, κάτι που …ευτυχώς για εκείνη έληξε.

8. Αλλά δεν άργησε να τον ξεπεράσει και σ αυτό βοήθησε ο γοητευτικός ηθοποιός Matthew McConaughey, με τον οποίο η Penelope ήταν ζευγάρι από τον Μάρτιο του 2004 έως τον Μάιο του 2006.

9. Και οι δύο αυτοί πρώην της έχουν ψηφιστεί ως οι πιο σέξι άντρες από το περιοδικό People. Ο Cruise το 1990 και ο McConaughey το 2005. Βέβαια και η ίδια κατατάσσεται μεταξύ των πιο όμορφων γυναικών στον κόσμο.

10. Συνηθίζει να μαζεύει στο σπίτι της και να περιθάλπει αδέσποτες γάτες.

11. Οι καλύτερές της φίλες είναι η Goya Toledo και η Salma Hayek ενώ σαν πρότυπο ηθοποιού και γυναίκας έχει τη Meryl Streep.

12. Έμαθε να μιλάει ιταλικά επειδή ήθελε πάρα πολύ να πάρει το ρόλο στην ταινία «Don’t Move» το 2004. Οι προσπάθειές της μάλιστα απέδωσαν τόσο, που παρέλαβε το αντίστοιχο ιταλικό Όσκαρ ως η καλύτερη ηθοποιός.

13. Εκτός από ιταλικά και ισπανικά (φυσικά) μιλάει ακόμα γαλλικά και αγγλικά.

14. Το αστέρι της στη Hollywood Walk of Fame έχει τον αριθμό 2.436 και στην απονομή, την Πρωταπριλιά του 2011, τη συνόδευσε ο σύζυγός της Javier Bardem και φυσικά ο πολύ καλός συμπρωταγωνιστής της στο Blow και τους Πειρατές της Καραϊβικής, Johnny Depp.

15. Είναι η δεύτερη ηθοποιός από την Ισπανία που κερδίζει Όσκαρ. Ο πρώτος ήταν ο …σύζυγός της, Javier Bardem.

16. Είναι η μοναδική Ισπανίδα ηθοποιός που έχει συμμετοχή σε δύο ταινίες, που κέρδισαν Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας: «Όλα για τη μητέρα μου» του 1999 και «Belle Epoque».

17. Με τον Bardem συναντήθηκαν πρώτη φορά το 1992, στα γυρίσματα της ταινίας «Jamon Jamon». Τον Ιούλιο του 2007 όμως ήταν η κατάλληλη στιγμή για να γίνουν ζευγάρι…στα γυρίσματα της ταινίας του Woody Allen «Vicky, Cristina, Barcelona» που της χάρισε και το Όσκαρ δεύτερου γυναικείου ρόλου.

18. Παντρεύτηκαν σε ένα φιλικό σπίτι στις Μπαχάμες σε μία πολύ κλειστή οικογενειακή τελετή. Στις 14 Σεπτεμβρίου του 2010, ο ίδιος ο Bardem επιβεβαίωσε ότι η Penelope διένυε τον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της.

19. Τότε έκανε τα γυρίσματα της ταινίας «Οι Πειρατές της Καραϊβικής». Μέχρι να τελειώσουν, η Penelope ήταν ήδη 7 μηνών και στις σκηνές που χρειάστηκε να τη ντουπλάρουν, αυτή που βλέπουμε δεν είναι άλλη από την …αδερφή της Monica.

20. O γιος τους Leo Encinas Bardem, γεννήθηκε στο νοσοκομείο Cedars Sinai στο Λος Άντζελες στις 22 Ιανουαρίου του 2011.

21. Έξι εβδομάδες μετά, η Penelope επέστρεψε μπροστά από τις κάμερες για τα γυρίσματα της ταινίας του Woody Allen «To Rome with Love» το οποίο μάλιστα βγαίνει στους ελληνικούς κινηματογράφους την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου.

φωτογραφίες: www.imdb.com

ΣΟΦΗ ΖΙΩΓΟΥ