Ταινίες της εβδομάδας (5/10/2017)

blade-runner-2049-poster
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Περιπέτεια, δράση και γέλιο στις νέες κινηματογραφικές επιλογές της εβδομάδας.

«Blade Runner 2049»
30 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, ένας νέος blade runner, ο αστυνομικός «Κ», ξεσκεπάζει ένα παλιό μυστικό που μπορεί να οδηγήσει ό,τι έχει απομείνει από την κοινωνία στο απόλυτο χάος. Η ανακάλυψη αυτή τον οδηγεί στην αναζήτηση του Rick Deckard, έναν άλλο blade runner της αστυνομίας του Λος Άντζελες, που έχει εξαφανιστεί τα τελευταία 30 χρόνια.
Σκηνοθεσία: Denis Villeneuve, Σενάριο: Hampton Fancher και Michael Green Ερμηνεύουν: Ryan Gosling, Harrison Ford, Ana de Armas και Jared Leto.

Διαβάστε την κριτική μας για την ταινία 

«Μια Χαρούμενη Οικογένεια» (Happy Family)
Παρά τον τίτλο τους, η οικογένεια των Γουίσμποουν μόνο ευτυχισμένη δεν είναι. Το βιβλιοπωλείο της μαμάς Έμμα είναι γεμάτο χρέη, ο μπαμπάς Φρανκ δουλεύει ασταμάτητα, η Φαίη, η έφηβη κόρη δεν τα πηγαίνει καλά με τις σχολικές εξετάσεις και ο Μαξ, ο βενιαμίν της οικογενείας είναι ένα πανέξυπνο αγόρι που είναι θύμα bulling στο σχολείο. Σε μια προσπάθεια να επανασυνδεθούν σαν οικογένεια, η μαμά Έμμα οργανώνει μια βραδινή οικογενειακή έξοδο. Όμως, τα σχέδια της θα γυρίσουν μπούμερανγκ, όταν μια κακιά μάγισσα τους καταραστεί μεταμορφώνοντας τους σε τέρατα.
Σκηνοθεσία: Holger Tappe, Σενάριο: David Safier, Catharina Junk, Jens Benecke, Kirstie Falkous, Benedikt Niemann και Matthias Parchettka, Ερμηνεύουν: Emily Watson, Jason Isaacs, Nick Frost και Jessica Brown Findlay.

«My Little Pony: Η ταινία» (My Little Pony: The Movie)
Μία σκοτεινή μαγική δύναμη απειλεί την Ponyville. Τα μικρά Πόνυ ξεκινούν έναν αξέχαστο ταξίδι πέρα από την Equestria όπου γνωρίζουν νέους φίλους και συναρπαστικές περιπέτειες στην προσπάθεια τους να σώσουν την πόλη τους με τη δύναμη της φιλίας.
Σκηνοθεσία: Jayson Thiessen, Σενάριο: Meghan McCarthy, Rita Hsiao, Michael Vogel και Joe Ballarini, Ερμηνεύουν: Zoe Saldana, Emily Blunt, Liev Schreiber και Michael Peña.

«Μια φανταστική γυναίκα» (Una mujer fantástica)
Οι ερωτευμένοι Μαρίνα και Ορλάντο σχεδιάζουν να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους μαζί. Ένα απρόσμενο συμβάν θα φέρει τη Μαρίνα αντιμέτωπη με την οικογένεια του συντρόφου της. Η ιστορία του αγώνα μιας γυναίκας για το δικαίωμα να είναι ο εαυτός της.
Σκηνοθεσία: Sebastián Lelio, Σενάριο: Sebastián Lelio και Gonzalo Maza, Ερμηνεύουν: Daniela Vega, Francisco Reyes, Aline Küppenheim και Amparo Noguera.

«Επαναστάτης στη Σίκαλη» (Rebel In The Rye)
Τοποθετημένο χρονικά στο πολύχρωμο κάδρο της Νέας Υόρκης των μέσων του 20ου αιώνα, η ταινία ακολουθεί τον νεαρό J.D. Salinger, έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους, αμφιλεγόμενους και αινιγματικούς συγγραφείς των καιρών μας, ενόσω αυτός προσπαθεί να βρει τη «φωνή» του, φλερτάρει με τη διάσημη κοσμική Oona O'Neill και πολεμά στις πρώτες γραμμές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτές είναι οι εμπειρίες που θα διαμορφώσουν τη δημιουργία του αριστουργήματός του, «Ο Φύλακας στη Σίκαλη», θα τον κάνουν διάσημο - αλλά και διαβόητο - εν μία νυκτί και, τελικά, θα οδηγήσουν στην απόσυρση του από τα φώτα της δημοσιότητας για όλη την υπόλοιπη ζωή του.
Σκηνοθεσία: Danny Strong Σενάριο: Danny Strong και Kenneth Slawenski, Ερμηνεύουν: Sarah Paulson, Zoey Deutch, Kevin Spacey και Nicholas Hoult.

«Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών» (Renegades)
Όταν είσαι μέλος της πιο επίλεκτης ομάδας μάχης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, των Navy SEALS, κάθε επιχείρηση είναι μία ριψοκίνδυνη αποστολή στο άγνωστο, που ίσως να κοστίσει τη ζωή σου. Μία ομάδα επίλεκτων Αμερικανών κομάντο ανακαλύπτει έναν υποβρύχιο θησαυρό σε μία λίμνη της Βοσνίας, ο οποίος φημολογείται ότι αξίζει εκατομμύρια δολάρια. Σε μία προσπάθεια να βοηθήσουν τους ντόπιους, δημιουργούν χάος στο πέρασμά τους, με αποτέλεσμα να τους εντοπίσει ο εχθρός. Θα καταφέρουν, άραγε, να ολοκληρώσουν την αποστολή τους μέσα σε δέκα μόλις ώρες;
Σκηνοθεσία: Steven Quale, Σενάριο: Richard Wenk και Luc Besson, Ερμηνεύουν: Sylvia Hoeks, Ewen Bremner, J.K. Simmons και Sullivan Stapleton.

«Wild Mouse» (Wilde Maus)
Στους βασιλιάδες φερόμαστε με ευγένεια! Αυτό πρεσβεύει ο καταξιωμένος μουσικοκριτικός Georg, αλλά ο ίδιος μετρά κέρματα αφού απολύθηκε από την εφημερίδα όπου έγραφε για δεκαετίες. Ενώ κρύβει την απόλυση από τη σύζυγο του, η οποία ασχολείται αποκλειστικά με το πώς θα μείνει έγκυος, ο Georg καταστρώνει την εκδίκηση του. Στα καταχθόνια σχέδιά του τον βοηθά ένας συμμαθητής του, ο Erich. Σύντομα, η πρώην ήρεμη και τακτοποιημένη ζωή του Georg εκτροχιάζεται.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Josef Hader, Ερμηνεύουν: Josef Hader, Pia Hierzegger, Jörg Hartmann και Georg Friedrich.

«Στο κέντρο του κύκλου» (Into The Centre)
Παρακολουθούμε στιγμιότυπα από την καθημερινότητα τριών χαρακτήρων, ενός καθηγητή στατιστικής, ενός διανομέα ηλεκτρονικών ειδών και ενός οικοδόμου. Μιλάνε για κάποιες ασυνήθιστες εμπειρίες που είχαν ενώ έπαιζαν σαν ηθοποιοί σε ένα θεατρικό έργο της «ΡΟΔΑ». 24 ώρες πριν από την παράσταση ξετυλίγεται καρέ καρέ όλη η επίπονη διαδικασία της προετοιμασίας μέχρι τη στιγμή που χτυπάει και το τελευταίο καμπανάκι και βγαίνουν ένας ένας με ορμή στη σκηνή. Τότε η θεατρική εμπειρία γίνεται αναζήτηση του εαυτού μέσα στα σκοτεινά παρασκήνια ενός θερινού θεάτρου. Στο κέντρο του κύκλου είναι μια καταγραφή των μελών της θεατρικής ομάδας «ΡΟΔΑ» στο πνευματικό τους ταξίδι μέσα από τη θεατρική εμπειρία. Μια λυτρωτική κινηματογραφική καταγραφή της δύναμης του Θεάτρου πάνω στον ηθοποιό, τη ψυχή, και τον άνθρωπο.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Ορφέας Περετζής.

«Η λιακάδα μέσα μου» (Un beau soleil intérieur)
Η Ιζαμπέλ είναι μια Παριζιάνα καλλιτέχνης και χωρισμένη μητέρα που δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια να βρει τον αληθινό έρωτα. Παρόλο που το κενό μεταξύ αυτού που ψάχνει και των αντρών που παρουσιάζονται στην ζωή της μεγαλώνει συνεχώς, οι διαφορετικοί άντρες έχουν όλοι κάτι το μοναδικό, ακόμα κι αν δεν είναι αυτό που αναζητά. Οι ελπίδες, οι προσδοκίες και η απογοήτευση κάνουν πολλούς κύκλους και προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για γέλιο, καθώς παρ’ όλες τις ατυχίες, η προσπάθεια της Ιζαμπέλ συνεχίζεται.
Σκηνοθεσία: Claire Denis, Σενάριο: Christine Angot και Claire Denis, Ερμηνεύουν: Juliette Binoche, Xavier Beauvois, Philippe Katerine και Josiane Balasko.

«H λεπίδα του αθάνατου» (Mugen no nin)
Ο αριστοτέχνης σαμουράι Μάντζι κουβαλάει την βαριά κατάρα της αθανασίας, μετά το πέρας μίας θρυλικής μάχης. Με τον άγριο φόνο της αδερφής του να στοιχειώνει το μυαλό του, ο Μάντζι γνωρίζει πως θα πάρει πίσω την ψυχή του μόνο αν πολεμήσει το κακό. Υπόσχεται να βοηθήσει ένα κορίτσι, τη Ριν, να εκδικηθεί μία ομάδα ικανότατων ξιφομάχων με επικεφαλής τον αδίστακτο πολεμιστή Ανότσου, που ευθύνεται για τη δολοφονία των γονιών της. Η αποστολή αυτή θα αλλάξει τον Μάντζι, με τρόπους που δεν μπορεί καν να φανταστεί.
Σκηνοθεσία: Takashi Miike, Σενάριο: Tetsuya Oishi, Ερμηνεύουν: Takuya Kimura, Hana Sugisaki, Sôta Fukushi και Hayato Ichihara.