Στην κορυφή του αμερικάνικου box office το «Blade Runner 2049»

blade-runner-2049
ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Οι εισπράξεις της πρώτης εβδομάδας κυκλοφορίας της ταινίας εκτιμώνται στα 31,5 εκατομμύρια δολάρια.

Παρά τις θερμές κριτικές που έχει αποσπάσει, το «Blade Runner 2049» δεν φαίνεται να συγκίνησε ιδιαίτερα το κοινό στις ΗΠΑ, με την ανταπόκριση να είναι κάπως χλιαρή. Εντούτοις, η ταινία του Denis Villeneuve κατάφερε να αναρριχηθεί στην κορυφή του αμερικάνικου box office, με τις εισπράξεις της πρώτης εβδομάδας κυκλοφορίας της ταινίας να εκτιμώνται στα 31,5 εκατομμύρια δολάρια.

Οι επιδόσεις του «Blade Runner 20149» ήταν αρκετές μεν για να χαρίσουν στην ταινία την πρωτιά, αλλά, παράλληλα, υποδηλώνουν πως η ταινία θα έχει δυσκολίες απέναντι στον ανταγωνισμό. Τη δεύτερη θέση στη σχετική λίστα του box office κατέλαβε η δραματική περιπέτεια «Το βουνό ανάμεσά μας» του Hany Abu-Assad με τον Idris Elba και την Kate Winslet, με τις εισπράξεις να ανέρχονται στα 10,1 εκατομμύρια δολάρια.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε «Το Αυτό», με έσοδα 9,6 εκατομμυρίων δολαρίων την προηγούμενη εβδομάδα και πάνω από 304,9 εκατομμύρια δολάρια συνολικά. Αξίζει να σημειωθεί πως η νέα μεταφορά του βιβλίου τρόμου του Stephen King είναι η πρώτη ταινία τρόμου που σπάει το φράγμα των 300 εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ. Ακολουθεί η animated ταινία «My Little Pony: Η ταινία» στην τέταρτη θέση με 8,8 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το «Kingsman: Ο χρυσός κύκλος» κατέλαβε την πέμπτη θέση με εισπράξεις της τάξης των 8,1 εκατομμυρίων δολαρίων.

Την δεκάδα συμπληρώνουν το «American Made» (8 εκ. δολάρια) με τον Tom Cruise, η νέα animated κωμωδία της LEGO «Η ταινία LEGO NINJAGO» (6,7 εκ. δολάρια), το δράμα εποχής «Βικτώρια και Αμπντούλ» (4,1 εκ. δολάρια), το ριμέικ του «Ταξιδιώτες στην άλλη ζωή» (3,8 εκ. δολάρια) και η βιογραφική ταινία «Η μάχη των φύλων» (2,4 εκ. δολάρια) με την Emma Stone και τον Steve Carell.