Μπ. Γουίλις, Σ. Γουίβερ και ο νέος Superman χωρίς...εμπιστοσύνη

mp-gouilis-s-gouiber-kai-o-neos-superman-xorisempistosuni-neos-superman-xorisempistosuni

ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Ο ελληνικός τίτλος του «The cold light of day», «Μην εμπιστεύεσαι κανέναν» μάλλον είναι πιο αντιπροσωπευτικός από τον πρωτότυπο, στην σχεδόν κάτω του μετρίου προσπάθεια του, κατά τα άλλα έξυπνου γαλλο-τυνήσιου σκηνοθέτη Μαμπρούκ Ελ Μεχρί, τον οποίο στην προκειμένη περίπτωση μάλλον δεν…πρέπει να εμπιστευτείτε.

«Μην εμπιστεύεσαι κανέναν» (The cold light of day)

Ανούσια δράση με ένταση και ρυθμό αρκετά κουραστικό, σε μία ταινία με πλοκή χωρίς ιδιαίτερη συνοχή αλλά μεγάλα ονόματα που, στη θεωρία υπόσχονται χαρισματικές ερμηνείες.

Δυστυχώς όμως στην πράξη, ούτε ο Μπρους Γουίλις ούτε η Σιγκούρνι Γουίβερ ως καλός και κακός πράκτορας, καταφέρνουν να «ανυψώσουν» την ταινία, τουλάχιστον σε ένα ανεκτικά αναμενόμενο επίπεδο.

Ο, κατά τα άλλα, ταχύτατα ανερχόμενος νεαρός ηθοποιός, Χένρι Καβίλ, στον πρωταγωνιστικό ρόλο, αποτυγχάνει να το παίξει …Superman ( εξάλλου πρωταγωνιστεί ως νέος Superman στην ταινία «Man of Steel») ενώ με τη Μαδρίτη να δεσπόζει στο φόντο, η υπόθεση στο σύνολο της δεν καταφέρνει να ξεπεράσει την κακή έννοια της χιλιοειπωμένης «αμερικανιάς» δράσης.

Η υπόθεση της ταινίας ξεκινά όταν ο Ουίλ φτάνει στην Ισπανία για διακοπές με ιστιοπλοϊκό, μαζί με την οικογένειά του, έχοντας ένα σωρό προβλήματα στο κεφάλι του: η εταιρεία που δημιούργησε χρεοκόπησε, ενώ η σχέση του με τον αυστηρό πατέρα του πάει από το κακό στο χειρότερο.

Όταν η οικογένειά του απάγεται από μυστικούς πράκτορες, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν μια μυστηριώδη βαλίτσα, ο Ουίλ βρίσκεται ξαφνικά εν μέσω ενός ανελέητου κυνηγητού στους δρόμους της Μαδρίτης, προσπαθώντας να ξεσκεπάσει μια συνομωσία πριν είναι πολύ αργά.

Σκηνοθεσία: Μαμπρούκ Ελ Μεχρί, σενάριο: Σκοτ Γουάιπερ, Τζον Πέτρο, παίζουν: Μπρους Γουίλις, Χένρι Καβίλ, Σιγκούρνι Γουίβερ, Τζόζεφ Μολ, Καρολίν Γκουντολ, Τζιμ Πίντοκ, Βερόνικα Εσεγκί. Η ταινία προβάλλεται από την Odeon.