Ταινίες της εβδομάδας (12/10/2017)

battle-of-the-sexes
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Οι νέες κινηματογραφικές επιλογές της εβδομάδας υπόσχονται δράση, γέλιο και αγωνία.

«Η Μάχη των Φύλων» (Battle of the sexes)
Ο συγκλονιστικός αγώνας τένις το 1973 ανάμεσα στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Μπίλι Τζιν Κινγκ και τον πρώην Πρωταθλητή και κατά συρροή γυναικά, Μπόμπι Ριγκς έμεινε στην ιστορία ως η Μάχη των Φύλων κι έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή, οπτικοποιημένα αθλητικά event όλων των εποχών. Ο αγώνας έπιασε τον παλμό της εποχής και πυροδότησε μία παγκόσμια συζήτηση πάνω στο θέμα της ισότητας των φύλων, προωθώντας έτσι το φεμινιστικό κίνημα.
Σκηνοθεσία: Jonathan Dayton και Valerie Faris, Σενάριο: Simon Beaufoy, Ερμηνεύουν: Emma Stone, Steve Carell, Andrea Riseborough και Bill Pullman.

«Ο Χιονάνθρωπος» (The Snowman)
Ένα κορίτσι ξυπνά κι αναζητά τη μητέρα του. Το σπίτι άδειο. Στον κήπο ένας χιονάνθρωπος με το φουλάρι της μητέρας του τυλιγμένο στο λαιμό του. Ο συναισθηματικά ασταθής αστυνόμος Χάρι Χόλε και η ομάδα του ξεκινούν την έρευνα για μια απλή, φαινομενικά, δολοφονία κι ανακαλύπτουν έναν ανησυχητικό αριθμό γυναικών που έχουν χαθεί στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων. Ένας serial killer παίζει διεστραμμένα παιχνίδια στρατηγικής στην έδρα του και ο Χάρι Χόλε καλείται να μπει στο μυαλό του, αλλιώς ένας ακόμα χιονάνθρωπος θα εμφανιστεί κι άλλη μια γυναίκα θα δολοφονηθεί.
Σκηνοθεσία: Tomas Alfredson, Σενάριο: Hossein Amini και Peter Straughan, Ερμηνεύουν: Rebecca Ferguson, Michael Fassbender, Val Kilmer και Chloë Sevigny.

«Ο αγαπημένος σου Βίνσεντ» (Loving Vincent)
Ο Αρμάν Ρουλέν, γιος ταχυδρόμου, αναζητά τον Τεό, αδερφό του διάσημου ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Έχει στα χέρια του την τελευταία επιστολή που έγραψε ο Βίνσεντ, πριν αυτοκτονήσει. Όταν ανακαλύπτει ότι ο Τεό έχει πεθάνει, προσπαθεί να μάθει όσα περισσότερα μπορεί για την εκπληκτική, παθιασμένη ζωή του Βίνσεντ και να ανακαλύψει την αλήθεια για τον μυστηριώδη θάνατό του.
Σκηνοθεσία: Dorota Kobiela και Hugh Welchman, Σενάριο: Jacek Dehnel, Dorota Kobiela και Hugh Welchman, Ερμηνεύουν: Douglas Booth, Jerome Flynn, Robert Gulaczyk και Josh Burdett.

«Η Μεγάλη Υπόσχεση» (The Promise)
Ο Mάικλ, ένας εξαίρετος σπουδαστής ιατρικής συναντά την πανέμορφη δασκάλα χορού Άνα στα τέλη του 1914. Η αρμένικη κληρονομιά τους θα τους φέρει κοντά, αλλά σύντομα εκείνος θα συγκρουστεί με την τωρινή αγάπη της Άνας, έναν Αμερικανό φωτοδημοσιογράφο, που είναι αποφασισμένος να εκθέσει όλη την αλήθεια για τη γενοκτονία των Αρμενίων. Όσο η Οθωμανική Αυτοκρατορία καταρρέει, τόσο πιο έντονα οι τρεις τους θα χρειαστεί να τιθασεύσουν τα πάθη τους, προκειμένου να σωθούν.
Σκηνοθεσία: Terry George, Σενάριο: Terry George και Robin Swicord, Ερμηνεύουν: Oscar Isaac, Charlotte Le Bon, Christian Bale και Daniel Giménez Cacho.

«Εκδικητής» (The Foreigner)
Ένας ταπεινός επιχειρηματίας, ο Κουάν, ζει στο Λονδίνο και του οποίου το κρυμμένο –για πολλά χρόνια- παρελθόν βγαίνει στην επιφάνεια, μέσω μίας εκδικητικής βεντέτας, όταν το μόνο πρόσωπο που του έχει μείνει να αγαπά –η έφηβη κόρη του- δολοφονείται σε ένα «τυφλό» τρομοκρατικό χτύπημα με πολιτικά κίνητρα. Ψάχνοντας ασταμάτητα για την ταυτότητα των τρομοκρατών, ο Κουάν εξαναγκάζεται σε μία σύγκρουση με έναν Βρετανό κυβερνητικό αξιωματούχο, το παρελθόν του οποίου ίσως κρύβει στοιχεία για τους πραγματικούς δολοφόνους.
Σκηνοθεσία: Martin Campbell, Σενάριο: David Marconi, Ερμηνεύουν: Jackie Chan, Pierce Brosnan, Rufus Jones και Charlie Murphy.

«Η άλλη όψη της ελπίδας» (Toivon tuolla puolen)
Ο Κάλεντ, Σύρος μετανάστης, καταφθάνει κρυμμένος σε ένα πλοίο στη Φινλανδία. Έχει χάσει την οικογένεια του στον πόλεμο και ψάχνει την αδερφή του σε όλη την Ευρώπη. Ζητάει άσυλο στη χώρα αλλά απορρίπτεται η αίτησή του. Δραπετεύει από το κέντρο «φιλοξενίας» όπου κρατείται, αντιμετωπίζει τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, και ζει δεξιά κι αριστερά. Ο Βίκστρομ, Φινλανδός πωλητής ανδρικών πουκάμισων, εγκαταλείπει τη γυναίκα, το σπίτι και την εταιρεία του. Κερδίζει ένα σεβαστό ποσό σε μια παρτίδα πόκερ και αγοράζει ένα εστιατόριο. Πραγματοποιεί το όνειρό του κι είναι ευτυχισμένος. Ο Βίκστρομ δίνει δουλειά στον Κάλεντ κι έτσι, δύο άντρες που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για διαφορετικούς λόγους, αλλάζουν μαζί τις ζωές τους.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Aki Kaurismäki, Ερμηνεύουν: Sherwan Haji, Sakari Kuosmanen, Janne Hyytiäinen και Ilkka Koivula.

«Royal Opera House: The Magic Flute»
Το κλασικό μουσικό έργο του Wolfgang Amadeus Mozart δημιουργεί μία μαγευτική περιπέτεια γεμάτη μυστήριο, γοητεία, αγάπη και απάτη πατώντας στις βασικές αρχές της φιλοσοφίας αλλά και της απόλυτης μαγείας. Η ιστορία του «Μαγικού Αυλού» ξεκινά από τον Tamino έναν όμορφο, νέο πρίγκιπα με μία αποστολή - να σώσει την όμορφη Pamina. Ο Tamino ξεκινάει το ταξίδι του έχοντας μαζί έναν μαγικό αυλό και έναν πρόσχαρο φίλο, τον Papageno, και σύντομα θα βρεθεί στην αναζήτηση της αγάπης, του διαφωτισμού και της σοφίας. Ο John Macfarlane, σχεδιαστής του σετ, αναβιώνει την μαγευτική όπερα του Wolfgang Amadeus Mozart με τα σχέδιά του, από τον πανοραμικό ουρανό της νύχτας, τα ζώα που χορεύουν μαγεμένα από τον αυλό του Tamino και την ιπτάμενη μηχανή των Three Boys.
Σκηνοθεσία: David McVicar, Ερμηνεύουν: Mauro Peter, Siobhan Stagg και Roderick Williams.