Και ο Robert Rodriguez κατά του Harvey Weinstein

robert-rodriguez Richard Shotwell
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Ο σκηνοθέτης χαρακτήρισε «αποκρουστική» τη συμπεριφορά του παραγωγού με τον οποίο συνεργάστηκαν για χρόνια στην Miramax.

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για τα καλά μετά τη δημοσίευση ενός άρθρου των New York Times για την ανάρμοστη συμπεριφορά του Harvey Weinstein, με πολλούς πρώην συνεργάτες και αστέρες του Χόλυγουντ να αποκαλύπτουν το σκοτεινό παρελθόν του παραγωγού.

Οι καταγγελίες πολλών γυναικών κάνουν λόγο για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις απείλησε τις επαγγελματικές προοπτικές των θυμάτων του. Μετά τον καταιγισμό των σοβαρών καταγγελιών, ο Robert Rodriguez εξέδωσε μια ανακοίνωση σχετικά με τον Weinstein, με τον οποίο είχε συνεργαστεί για πολλά χρόνια την εποχή που βρισκόταν στην Miramax.

«Βρίσκω τη συμπεριφορά του Harvey Weinstein πραγματικά αηδιαστική, τόσο για αυτά που έκανε όσο και για το πώς κάλυψε τα νώτα του και με κάνει να σκέφτομαι πόσοι άλλοι δεν έχουν εμφανιστεί να πουν όλη την ιστορία τους». Συνεχίζοντας, ο Rodriguez σημειώνει πως η «αποκρουστική συμπεριφορά του ήταν κατάχρηση εξουσίας».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Rodriguez στο παρελθόν είχε σχέση με την Rose McGowan, η οποία ήταν μια από τις  γυναίκες που κατονομάζονται στο επίμαχο άρθρο των New York Times. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η χολιγουντιανή ηθοποιός είχε ένα «συμβάν σε δωμάτιο ξενοδοχείου» με τον Weinstein και φέρεται να δέχτηκε τότε 100.000 δολάρια ώστε να μη δημοσιοποιήσει το γεγονός.