Θύμα του Weinstein και η Cara Delevingne

cara-delevingne Evan Agostini
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

«Σε κάθε βιομηχανία και ειδικά στο Χόλυγουντ, οι άνδρες κάνουν κατάχρηση εξουσίας χρησιμοποιώντας τον φόβο. Και ξεφεύγουν. Αυτό πρέπει να σταματήσει» γράφει η ηθοποιός.

Η αποκάλυψη της ανάρμοστης συμπεριφοράς του Harvey Weinstein έχει δώσει το κουράγιο και τη δυνατότητα σε πολλά από τα θύματά του να μιλήσουν ανοιχτά για τις εμπειρίες τους. Μετά την Rose McGowan, την Gwyneth Paltrow, την Angelina Jolie και πολλές άλλες, η Cara Delevingne εξέδωσε μια ανακοίνωση σχετικά με τις επαφές που είχε με τον παραγωγό στο ξεκίνημα της καριέρας της.

Σύμφωνα με την Delevingne, έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον Weinstein όταν άρχισε να εργάζεται ως ηθοποιός. Ο παραγωγός ρωτούσε επίμονα για τις σεξουαλικές της προτιμήσεις, προειδοποιώντας την πως σε περίπτωση που ήταν λεσβία δεν θα τα κατάφερνε στο Χόλυγουντ. Η ηθοποιός απέφυγε να απαντήσει στις ερωτήσεις και περίπου ένα χρόνο αργότερα τον συνάντησε στο λόμπι ενός ξενοδοχείου με έναν σκηνοθέτη για μια επερχόμενη παραγωγή.

Αφού έφυγε ο σκηνοθέτης, ο παραγωγός της ζήτησε να παραμείνει για περαιτέρω συζήτηση. Τότε, ο Weinstein καυχήθηκε για τις σταρ του Χόλυγουντ που κοιμήθηκαν μαζί του και την κάλεσε στο δωμάτιό του. Εκείνη προσπάθησε να φύγει, αλλά ο συνεργάτης του Weinstein την ενημέρωσε πως τα αυτοκίνητό της θα αργούσε, συστήνοντάς της να πάει στο δωμάτιο του παραγωγού.

«Εκείνη την στιγμή ένιωσα πολύ αδύναμη και φοβισμένη, αλλά δεν ήθελα να αντιδράσω έτσι, ελπίζοντας πως έκανα λάθος για την κατάσταση. Όταν έφτασα εκεί, ανακουφίστηκα που είδα μια άλλη γυναίκα στο δωμάτιό του και σκέφτηκα αμέσως πως είμαι ασφαλής». Ο παραγωγός τότε ζήτησε από την Delevingne να φιλήσει την γυναίκα. Σαστισμένη, η ηθοποιός προσπάθησε να αντιδράσει και άρχισε να τραγουδάει από αμηχανία, θέλοντας να κάνει την κατάσταση «πιο επαγγελματική, σαν οντισιόν». Αφού τραγούδησε, δήλωσε πως φεύγει, με τον Weinstein να επιχειρεί να την φιλήσει στο στόμα.

Τελικά, η Delevingne πήρε τον ρόλο για την ταινία, αλλά ένιωθε πως δεν τον άξιζε και μετανιώνει που τον αποδέχτηκε. «Δίστασα τόσο πολύ να μιλήσω, δεν ήθελα να βλάψω την οικογένειά του. Ένιωσα ένοχη σαν να είχα κάνει κάτι κακό. Ήμουν επίσης τόσο τρομοκρατημένη που κάτι τέτοιο συνέβη σε τόσες γυναίκες που γνωρίζω, αλλά κανείς δεν είπε τίποτα, από φόβο» υπογράμμισε η ηθοποιός.

Καταλήγοντας την ανακοίνωσή της, η Delevingne τονίζει πως νιώθει καλύτερα και περήφανη για όλες τις γυναίκες που έχουν βγει μπροστά να μιλήσουν για τις εμπειρίες τους, κάτι το οποίο δεν είναι εύκολο. «Αυτή είναι μόλις η αρχή. Σε κάθε βιομηχανία και ειδικά στο Χόλυγουντ, οι άνδρες κάνουν κατάχρηση εξουσίας χρησιμοποιώντας φόβο και ξεφεύγουν. Αυτό πρέπει να σταματήσει» γράφει η ηθοποιός.