Θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης οι James Van Der Beek και Terry Crews

James-van-der-beek-terry-crews
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Οι δύο ηθοποιοί μίλησαν ανοιχτά για τις σεξουαλικές επιθέσεις και την ατιμωρησία στον κόσμο του Χόλυγουντ.

Η περασμένη εβδομάδα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για το Χόλυγουντ μετά τις συνταρακτικές και σχεδόν καθημερινές αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά του παραγωγού Harvey Weinstein. Ίσως από τα λίγα «θετικά» των δραματικών εξελίξεων είναι το γεγονός ότι πολλά από τα θύματα έχουν το κουράγιο και τη δύναμη πλέον να μιλήσουν ανοιχτά για τις εμπειρίες τους, χωρίς να φοβούνται τις επιπτώσεις στην καριέρα τους.

Ένας από τους άνδρες που έχει υποστεί σεξουαλικές παρενοχλήσεις και επιθέσεις είναι ο James Van Der Beek. Όπως εξήγησε σε μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter, όταν ήταν πιο μικρός τον παρενοχλούσαν «μεγαλύτεροι, ισχυροί άνδρες», αλλά λόγω της εξουσίας που είχαν, αδυνατούσε να μιλήσει. Ο ίδιος αναφέρει πως ένιωθε αδικαιολόγητη ντροπή και αδυναμία να αντιδράσει, εκφράζοντας παράλληλα την κατανόησή του για το δράμα των θυμάτων του Weinestein.

Αντίστοιχη ήταν και η περίπτωση του Terry Crews, ο οποίος εξιστόρησε την σεξουαλική παρενόχληση από έναν «υψηλά ιστάμενο» παραγωγό του Χόλυγουντ τον οποίο δεν κατανομάζει. Σύμφωνα με τον πρώην αθλητή του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, ο εν λόγω παραγωγός τον «έπιασε ανάρμοστα» σε μια εκδήλωση στο Χόλυγουντ.

Η σύζυγος του Crews ήταν μπροστά στο συμβάν, αλλά ο παραγωγός δεν έδειξε να τον απασχολεί. Αν και ο Crews ομολογεί πως ήταν έτοιμος να βιαιοπραγήσει, το ξανασκέφτηκε, γιατί κάτι τέτοιο θα είχε τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις στην καριέρα του. Όπως εξηγεί, τα πρωτοσέλιδα θα ήταν γεμάτα τίτλους όπως «Μαύρος άνδρας 100 κιλών πλακώνει μεγαλοπαράγοντα του Χόλυγουντ», με αποτέλεσμα να βρεθεί στην φυλακή.

Ο Crews κατέληξε εκφράζοντας την ελπίδα πως οι αποκαλύψεις του, αφενός θα αποτρέψουν τον εν λόγω παραγωγό από περαιτέρω επιθέσεις και παρενοχλήσεις, και αφετέρου θα βοηθήσουν άλλα θύματα να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να βγουν μπροστά.