Η μεταμόρφωση του Jim Carrey σε Andy Kaufman

man-on-the-moon-1
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Σύντομα κυκλοφορεί ντοκιμαντέρ της προετοιμασίας του ηθοποιού για την βιογραφική ταινία «Άνθρωπος στο Φεγγάρι».

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές ερμηνείες του Jim Carrey σε δραματικό ρόλο ήταν στη βιογραφική ταινία «Άνθρωπος στο Φεγγάρι» του Milos Forman, όπου υποδύθηκε τον θρυλικό κωμικό και ηθοποιό Andy Kaufman και για την οποία απέσπασε μια Χρυσή Σφαίρα.

Μέχρι το 1999 που κυκλοφόρησε η ταινία, ο Carrey ήταν κυρίως γνωστός για τους κωμικούς του ρόλους, όπως στις ταινίες «Ace Ventura». Στην «Άνθρωπος στο Φεγγάρι» ωστόσο, ξεδίπλωσε το δραματικό του ταλέντο. Η ερμηνεία του Carrey ήταν αξέχαστη, καθώς κατάφερε να ενσαρκώσει σε μεγάλο βαθμό το άναρχο και προκλητικό χιούμορ του Kaufman σε όλες τις φάσεις της καριέρας του.

Σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσει το ντοκιμαντέρ «Jim & Andy: The Great Beyond» το οποίο εξετάζει την προετοιμασία του Carrey για τον ρόλο στην ταινία. Το ντοκιμαντέρ σκηνοθέτησε ο Chris Smith με παραγωγό τον Spike Jonze για λογαριασμό του Netflix και περιλαμβάνει πλάνα που γύρισαν η πρώην σύντροφος του Kaufman, Lynne Margulies, και ο πρώην συγγραφικός συνεργάτης του Bob Zmuda, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Όπως αποκαλύπτει ο Carrey στον τρέιλερ του ντοκιμαντέρ, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ, η παραγωγή της ταινίας καθυστέρησε σχεδόν 20 χρόνια, γιατί το στούντιο δεν ήθελε ο κόσμος να νομίζει «πως ήταν κάθαρμα». Το ντοκιμαντέρ έχει στόχο να αναδείξει την επίπονη και εκτεταμένη προετοιμασία του Jim Carrey, ενώ ρίχνει φως στην πολύπλοκη και απαιτητική παραγωγή της ταινίας. Το «Jim & Andy: The Great Beyond» κυκλοφορεί στις 17 Νοεμβρίου.