Προκαλεί με την επόμενη ταινία του ο Woody Allen

woody-allen Evan Agostini
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Ανασκεύασε τις αρχικές δηλώσεις του αναφορικά με το σκάνδαλο Harvey Weinstein.

Όπως οι περισσότερες πρόσφατες ταινίες του Woody Allen, η επόμενη που ετοιμάζει με τίτλο «A Rainy Day In New York» έχει ένα all-star καστ με τον Jude Law, την Elle Fanning και την Selena Gomez στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Αυτό όμως που ξεχωρίζει στην ταινία, της οποίας τα γυρίσματα πραγματοποιούνται αυτόν τον καιρό, είναι η ανάρμοστη σχέση των πρωταγωνιστικών χαρακτήρων.

Jude Law και Elle Fanning πρωταγωνιστούν στην νέα ταινία του Woody Allen.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Page Six, ο Law παίζει τον ρόλο ενός 44χρονου παντρεμένου άνδρα, ο οποίος έχει ερωτευτεί παράφορα ένα φιλόδοξο 15χρονο μοντέλο, το οποίο ενσαρκώνει η Fanning. Η σχέση των δυο χαρακτήρων μάλιστα ολοκληρώνεται σεξουαλικά.

Σε μια σκηνή, η 15χρονη «παλλακίδα» αναγνωρίζει το ανάρμοστο της σχέσης της με τον μεγαλύτερο άνδρα, αλλά ισχυρίζεται πως είναι 21 ετών. Στη συνέχεια της συζήτησης, ο χαρακτήρας της Fanning επικρίνει τον χαρακτήρα του Law για τις απιστίες του, ρωτώντας τον «εάν όλες αυτές οι γυναίκες ήταν για ικανοποίηση ή για έρευνα».

Δεδομένων των κατηγοριών που ο Woody Allen έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν, η διαρροή της πλοκής προκάλεσε αντιδράσεις στο διαδίκτυο, με πολλούς χρήστες του Twitter να εκφράζουν την αγανάκτησή τους. Πέραν του πώς προέκυψε η σχέση του με την νυν σύζυγό του, Soon-Yi Previn, ο Allen έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση από την Dylan Farrow, τη θετή κόρη του με την Mia Farrow.

Invision/AP / Evan Agostini

Ο Woody Allen και η Soon-Yi Previn - θετή κόρη της πρώην συντρόφου του Allen, Mia Farrow - παντρεύτηκαν το 1997.

Ο σκηνοθέτης πρόσφατα αναγκάστηκε να ανασκευάσει τις πρώτες του δηλώσεις αναφορικά με το σκάνδαλο Weinstein. Αρχικά ο Allen είχε εκφράσει την θλίψη του για την τραγική κατάσταση και την συμπάθειά του τόσο για τις γυναίκες που έπεσαν θύματα, όσο και για τον ίδιο τον παραγωγό. Παράλληλα, έκανε λόγο για ενδεχόμενο «κυνήγι μαγισσών» ως απόρροια του πολύκροτου σκανδάλου.

Όπως είναι φυσικό, ασκήθηκε έντονη κριτική στον σκηνοθέτη, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε στο Variety, διασαφηνίζοντας την αρχική τοποθέτησή του. «Όταν είπα πως ένιωθα θλίψη για τον Harvey Weinstein, νόμιζα πως ήταν ξεκάθαρο ότι είναι επειδή πρόκειται για έναν θλιβερό, άρρωστο άνδρα» υπογράμμισε ο σκηνοθέτης, εκφράζοντας παράλληλα την έκπληξή του που οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν.