Kevin Spacey: «Επιλέγω να ζω ως ομοφυλόφιλος άντρας»

kevin-spacey
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Ο ηθοποιός απαντά σε καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση και ανοίγει τα χαρτιά του για την σεξουαλικότητά του.

Μέσω μιας ανάρτησης στο Twitter ο Kevin Spacey απολογήθηκε για την ανάρμοστη συμπεριφορά του προς έναν ανήλικο ηθοποιό πριν από 30 περίπου χρόνια, ενώ παράλληλα δήλωσε δημόσια πως είναι ομοφυλόφιλος. Ο Anthony Rapp, ο οποίος ήταν 14 ετών την περίοδο που φέρεται να έγινε το συμβάν, ισχυρίζεται πως ο Spacey τον είχε καλέσει σε ένα πάρτι στο διαμέρισμά του.

Reuters / Keith Bedford

O Anthony Rapp ήταν 14 ετών όταν έγινε το συμβάν με τον Spacey.

Σύμφωνα με τον Rapp, τον πήρε ο ύπνος σε ένα από τα υπνοδωμάτια του διαμερίσματος στο τέλος του πάρτι. Τότε, ο Spacey τον σήκωσε «όπως ένας γαμπρός μια νύφη», κάτι το οποίο εξέπληξε τον νεαρό ηθοποιό. «Προσπαθούσε να με αποπλανήσει. Κατάλαβα ότι προσπαθούσε να συνευρεθεί μαζί μου σεξουαλικά» δήλωσε ο ηθοποιός, ο οποίος εμφανίζεται στη σειρά «Star Trek Discovery». O Rapp συνέχισε λέγοντας πως πήγε στο μπάνιο, προτού καταφέρει να φύγει από τα διαμέρισμα του Spacey.

Απαντώντας στις δηλώσεις, ο Spacey σχολίασε πως σέβεται και θαυμάζει τον Rapp ως ηθοποιό, ενώ τόνισε πως είναι «τρομοκρατημένος» με την ιστορία, αφού δεν θυμάται το περιστατικό. «Αλλά αν όντως συμπεριφέρθηκα όπως περιγράφει, του οφείλω την πιο ειλικρινή μου συγγνώμη για αυτό που ήταν μια εξαιρετικά ανάρμοστη συμπεριφορά μεθυσμένου, και λυπάμαι για τα συναισθήματα που περιγράφει πως ένιωθε όλα αυτά τα χρόνια» έγραψε ο Spacey.

Στη συνέχεια ο ηθοποιός εξήγησε πως η συγκεκριμένη ιστορία τον έχει ενθαρρύνει να αναφερθεί σε άλλες πτυχές της ζωής του και πιο συγκεκριμένα στις φήμες για την σεξουαλικότητά του. «Όπως γνωρίζουν οι πιο κοντινοί μου άνθρωποι, στη ζωή μου είχα σχέσεις τόσο με άντρες όσο και με γυναίκες. Έχω αγαπήσει και είχα ρομαντικές σχέσεις με άντρες σε όλη μου τη ζωή και τώρα επιλέγω να ζω ως ομοφυλόφιλος άντρας. Θέλω να το αντιμετωπίσω αυτό ειλικρινά και ανοιχτά και αυτό ξεκινά με την εξέταση της ίδιας μου της συμπεριφοράς» κατέληξε ο Spacey.