Νέες κατηγορίες για βιασμό κατά του Harvey Weinstein

paz-de-la-huerta
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Ο παραγωγός φέρεται να επιτέθηκε δυο φορές σε ένα μήνα κατά της Paz De La Huerta το 2010.

Η Paz De La Huerta, ηθοποιός και πρώην πρωταγωνίστρια της τηλεοπτικής σειράς «Boardwalk Empire», κατηγόρησε τον Harvey Weinstein για βιασμό, ισχυριζόμενη πως ο παραγωγός της επιτέθηκε δυο φορές μέσα σε ένα μήνα, στα τέλη του 2010. Σύμφωνα με την De La Huerta, ο Weinstein ακολούθησε αντίστοιχη τακτική με τις υπόλοιπες γυναίκες που έχουν προβεί σε καταγγελίες: συναντήσεις σε ξενοδοχεία, κλιμάκωση της πίεσης από την πλευρά του παραγωγού και εν τέλει βιασμός, όταν οι δυο ήταν μόνοι.

«Με έσπρωξε στο κρεβάτι και το παντελόνι του ήταν κατεβασμένο και μου σήκωσε την φούστα. Ένιωσα φόβο. Δεν ήταν συναινετικό. Έγινε πολύ γρήγορα. Μπήκε μέσα μου και όταν τελείωσε μου είπε πως θα με έπαιρνε τηλέφωνο. Έμεινα στο κρεβάτι σοκαρισμένη» δήλωσε η De La Huerta στο Vanity Fair για την πρώτη επίθεση που δέχτηκε.

Ο Weinstein επιτέθηκε ξανά στην ηθοποιό λίγες εβδομάδες αργότερα, στο λόμπι ενός κτηρίου και αφού είχε ολοκληρώσει μια φωτογράφιση. «Με αποσιώπησε και μου είπε να το συζητήσουμε στο διαμέρισμά μου. Δεν ήμουν σε θέση. Με είχε τρομοκρατήσει. Του είπα όχι και όταν ήταν πάνω μου, του είπα πως δεν θέλω να το κάνω. Αυτός συνέχισε και ήταν αηδιαστικό. Ήταν σαν γουρούνι. Με βίασε» αποκάλυψε στη συνέχεια η ηθοποιός.

Οι τραυματικές εμπειρίες με τον παραγωγό είχαν τεράστια επίπτωση στην καριέρα της De La Huerta, καθώς αρχίσει να πίνει βαριά, με αποτέλεσμα να απολυθεί από την σειρά «Boardwalk Empire» στο τέλος του δεύτερου κύκλου. «Ήμουν τραυματισμένη. Δεν νομίζω ότι πρόσεχα τον εαυτό μου καλά. Αυτό που συνέβη με τον Harvey μου άφησε σημάδια για πολλά χρόνια. Ένιωθα τόσο αηδιασμένη από αυτό και με τον εαυτό μου. Έγινα λίγο αυτοκαταστροφική. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο για έμενα να το διαχειριστώ, να το αντιμετωπίσω» υπογράμμισε η ηθοποιός.

H De La Huerta απολύθηκε μετά τον δεύτερο κύκλο του «Boardwalk Empire».

Το «θετικό» της περίπτωσης της De La Huerta είναι πως οι φερόμενες επιθέσεις συνέβησαν το 2010, κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει γίνει παραγραφή των αδικημάτων για βιασμό πρώτου βαθμού, κατά τη νομοθεσία της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα του αμερικάνικου τύπου, οι δικαστικές αρχές της πολιτείας εξετάζουν τις καταγγελίες της De La Huerta στο πλαίσιο της ευρύτερης έρευνας που διεξάγεται.