Πώς η Julianna Margulies γλύτωσε από τον Harvey Weinstein και τον Steven Seagal

Julianna-margulies Richard Shotwell
ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Η βραβευμένη με Emmy ηθοποιός κατέκρινε τις γυναίκες που βοήθησαν στην «κανονικοποίηση» της παραβατικής συμπεριφοράς στο Χόλυγουντ.

Όσο περνούν οι εβδομάδες, τόσο πληθαίνουν οι μαρτυρίες και καταγγελίες ηθοποιών για τη συμπεριφορά παραγωγών όπως του Harvey Weinstein και του James Toback στο Hollywood. Η Julianna Margulies, η οποία πρωταγωνίστησε στη σειρά «The Good Wife» μίλησε στην εκπομπή Just Jenny του SiriusXM για το πώς γλύτωσε από τις ορέξεις του Weinstein και του Steven Seagal.

Όπως εξήγησε η Margulies, όταν ήταν 23 ετών και πριν γίνει γνωστή μέσω της σειράς «ER», επικοινώνησε μαζί της η υπεύθυνη κάστινγκ, λέγοντας της πως ο Steven Seagal ήθελε να δουλέψει πάνω σε μια σκηνή, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του στις 10μμ. Η ηθοποιός έφτασε εκεί στις 10:40, αλλά η υπεύθυνη του κάστινγκ δεν ήταν εκεί, παρά μόνο ο Seagal.

Η Margulies είχε παίξει στο «Τίμημα  του Αίματος» με τον Seagal το 1991.

«Σιγουρεύτηκε πως είδα το πιστόλι του και εγώ δεν είχα δει πραγματικό πιστόλι μέχρι τότε. Έφυγα από εκεί μέσα αλώβητη. Δεν με βίασε και δεν με έβλαψε. Δεν ξέρω πώς κατάφερα να φύγω από εκείνο το δωμάτιο ξενοδοχείου, έφυγα φωνάζοντας» εξήγησε η Margulies. Η εμπειρία της με τον Seagal την έκανε πιο επιφυλακτική και όταν αργότερα έλαβε μια αντίστοιχη πρόσκληση από τον Weinstein, απαίτησε να είναι παρών στη συνάντηση μια συνεργάτιδα του παραγωγού.

«Άνοιξε την πόρτα φορώντας ένα μπουρνούζι. Μπορούσα να δω αναμμένα κεριά στο δωμάτιο και υπήρχε ένα δείπνο για δυο. Τον είδα να καρφώνει με τα μάτια του τη συνεργάτιδα και μετά κοίταξε εμένα με οργή. Έκλεισε την πόρτα με νεύρα και – προφανώς – δεν πήρα τον ρόλο» εξήγησε η ηθοποιός στη συνέντευξή της.

Παράλληλα, η Margulies εξέφρασε την αγανάκτησή της για το πώς γυναίκες που συνεργάζονταν με τον Seagal και τον Weinstein βοήθησαν στην «κανονικοποίηση» της συμπεριφοράς τους. «Εκείνες οι γυναίκες με οδηγούσαν στο στόμα του λύκου» υπογράμμισε η ηθοποιός.