Συγγραφέας προσβάλει τα φερόμενα θύματα του Kevin Spacey

gay-talese Evan Agostini
ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Θεωρεί κρίμα που καταστράφηκε «μια ζωή επιτυχιών και σκληρής δουλειάς για δέκα λεπτά απερισκεψίας πριν από δέκα χρόνια».

Ο δημοφιλής συγγραφέας και δημοσιογράφος Gay Talese σχολίασε τις πρόσφατες συνταρακτικές αποκαλύψεις σχετικά με την ανάρμοστη συμπεριφορά που έχει επιδείξει ο Kevin Spacey. O Talese έγινε γνωστός για το πέρασμά του από τους New York Times και το Esquire τη δεκαετία του 1960 και είναι ένας από τους πρωτεργάτες της λογοτεχνικής δημοσιογραφίας.

«Νιώθω τόσο λυπημένος και μισώ εκείνο τον ηθοποιό που κατέστρεψε τη καριέρα αυτού του τύπου» δήλωσε ο Talese σε δημοσιογράφο του Vanity Fair, στο περιθώριο του ετήσιο Library Lions Gala της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης. Η δήλωση του Talese λογικά αναφερόταν στις καταγγελίες του Anthony Rapp, οι οποίες αποτέλεσαν αφορμή για πλήθος άλλων ηθοποιών και συνεργατών του Spacey να μιλήσουν ανοιχτά για τις δικές τους εμπειρίες.

EPA

Στη συνέχεια όμως ο 85χρονος συγγραφέας τόνισε πως το επίμαχο συμβάν συνέβη «πριν δέκα χρόνια» και κάλεσε το θύμα του Spacey «να το αποδεχτεί». Ο Talese εξέφρασε την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι ο Spacey κατέστρεψε «μια ζωή επιτυχιών και σκληρής δουλειάς για δέκα λεπτά απερισκεψίας πριν από δέκα ή παραπάνω χρόνια». Ο συγγραφέας όμως δεν έμεινε εκεί, αφού στη συνέχεια ισχυρίστηκε πως «όλοι μας σε αυτό το δωμάτιο κάποτε έχουμε κάνει κάτι για το οποίο ντρεπόμαστε. Ο Δαλάι Λάμα έχει κάτι κάνει για το οποίο ντρέπεται. Ο Δαλάι Λάμα πρέπει να ομολογήσει. Να το βάλετε στο περιοδικό σας».

Ενδεχομένως ο Talese να θεωρεί ελάσσονος σημασίας τις σοβαρές καταγγελίες για παιδεραστία και σεξουαλική κακοποίηση ή να μην έχει παρακολουθήσει την εξέλιξη της υπόθεσης, αφού σχεδόν καθημερινά έρχονται στο φως νέες καταγγελίες για παρόμοια ή ακόμα πιο σοκαριστικά περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης, από το ξεκίνημα της καριέρας του Spacey, μέχρι τις μέρες μας.