Ταινίες της εβδομάδας (9/11/2017)

orient-express-kenneth-branagh
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Λίγες αλλά ποιοτικές οι νέες επιλογές της εβδομάδας, κυρίως με μυστήριο και τρόμο, αλλά και πιο ανάλαφρες στιγμές.

«Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» (Murder on the Orient Express)
Μία ιστορία που ξεκινάει ως ένα πολυτελές ταξίδι με τρένο στην Ευρώπη, εξελίσσεται γρήγορα σε ένα από τα πιο κομψά, αγωνιώδη και συναρπαστικά μυστήρια που έχουν ειπωθεί ποτέ. Πρόκειται για την ιστορία δεκατριών άγνωστων ανθρώπων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ένα τρένο, όπου όλοι είναι ύποπτοι. Ένας άντρας πρέπει να αγωνιστεί ενάντια στον χρόνο, πριν προλάβει ο δολοφόνος να χτυπήσει ξανά.
Σκηνοθεσία: Kenneth Branagh, Σενάριο: Michael Green, Ερμηνεύουν: Kenneth Branagh, Penélope Cruz, Willem Dafoe και Daisy Ridley.

«Μια Χαρούμενη Οικογένεια» (Happy Family)
Παρά τον τίτλο τους, η οικογένεια των Γουίσμποουν μόνο ευτυχισμένη δεν είναι. Το βιβλιοπωλείο της μαμάς Έμμα είναι γεμάτο χρέη, ο μπαμπάς Φρανκ δουλεύει ασταμάτητα, η Φαίη, η έφηβη κόρη δεν τα πηγαίνει καλά με τις σχολικές εξετάσεις και ο Μαξ, ο βενιαμίν της οικογενείας είναι ένα πανέξυπνο αγόρι που είναι θύμα bulling στο σχολείο. Σε μια προσπάθεια να επανασυνδεθούν σαν οικογένεια, η μαμά Έμμα οργανώνει μια βραδινή οικογενειακή έξοδο. Όμως, τα σχέδια της θα γυρίσουν μπούμερανγκ, όταν μια κακιά μάγισσα τους καταραστεί μεταμορφώνοντας τους σε τέρατα.
Σκηνοθεσία: Holger Tappe, Σενάριο: , David Safier, Catharina Junk, Jens Benecke, Kirstie Falkous, Benedikt Niemann και Matthias Parchettka, Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Κατερίνα Γκίργκις, Στεφανία Φιλιάδη και Νικόλας Κατσάτσος.

«Saw: Legacy» (Jigsaw)
Ένα από τα πιο επιτυχημένα και κερδοφόρα horror franchises όλων των εποχών επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη, πηγαίνοντας τα διεστραμμένα σενάρια δολοφονιών, σήμα κατατεθέν του Jigsaw, στο επόμενο στάδιο. Μετά από μια σειρά φόνων που φέρουν την σφραγίδα του δολοφόνου Jigsaw, η αστυνομία αρχίζει να κυνηγάει το φάντασμα ενός άνδρα, νεκρού για πάνω από μια δεκαετία, εμπλεκόμενοι σε ένα νέο παιχνίδι που είναι μόνο στην αρχή. Έχει επιστρέψει ο Τζον Κράμερ από τους νεκρούς για να θυμίσει στον κόσμο πως πρέπει να είναι ευγνώμονες για το δώρο της ζωής; Ή είναι μια παγίδα που έχει στήσει ένας άλλος δολοφόνος με τη δική του ατζέντα;
Σκηνοθεσία: Michael Spierig και Peter Spierig, Σενάριο: Pete Goldfinger και Josh Stolberg, Ερμηνεύουν: Laura Vandervoort, Tobin Bell, Callum Keith Rennie και Brittany Allen.

«Οι γάτες της Κωνσταντινούπολης» (Kedi)
H ταινία που εντυπωσιάζει όπου κι αν προβάλλεται, ακολουθεί επτά διαφορετικούς γατο-χαρακτήρες στις περιπλανήσεις τους στα σοκάκια, τις αγορές, το λιμάνι, τις ταράτσες, στην Κωνσταντινούπολη και τον Βόσπορο. Μέσα από τις ιστορίες αυτών των εντελώς διαφορετικών επτά γατο-προσωπικοτήτων, αλλά και των ανθρώπων που έρχονται σε επαφή μαζί τους, σκιαγραφώντας ένα κοντινό, γεμάτο ζεστασιά πορτραίτο της Πόλης.
Σκηνοθεσία: Ceyda Torun.

«Όταν ο Μαρξ συνάντησε τον Ένγκελς» (Le jeune Karl Marx)
Ο 26χρονος Karl Marx βρίσκεται στο δρόμο για την εξορία με την σύζυγο του Jenny. Το 1844 στο Παρίσι γνωρίζει τον Friedrich Engels, γιο ενός βιομηχάνου. Η γνωριμία αυτή θα αλλάξει την ιστορία του κόσμου, αφού μαζί θα αντιμετωπίσουν την λογοκρισία και την αστυνομική καταπίεση για να οδηγήσουν το εργατικό κίνημα σε μια νέα εποχή.
Σκηνοθεσία: Raoul Peck, Σενάριο: Pascal Bonitzer, Raoul Peck και Pierre Hodgson, Ερμηνεύουν: August Diehl, Stefan Konarske, Vicky Krieps και Olivier Gourmet.

«Royal Opera House: La bohème»
Όταν ο Rodolfo, Michael Fabiano, γνωρίζει την Mimì, Nicole Car, ένας κεραυνοβόλος έρωτας γεννιέται και μία παθιασμένη, διαχρονική και συγκινητική ιστορία ξεκινάει. Η ιστορία επικεντρώνεται σε μία παρέα νέων καλλιτεχνών, ενθουσιασμένοι από την φιλία τους και τις ρομαντικές ιδέες τους για την ζωή. Την ίδια στιγμή όμως έρχονται αντιμέτωποι με την πραγματικότητα της ζωής και την ανάγκη να βρουν λεφτά για φαγητό και το ενοίκιο του σπιτιού τους. Το ειδυλλιακό σκηνικό στο μικρό διαμέρισμα, που μένουνε όλοι μαζί, θα αλλάξει σύντομα καθώς ο Rodolfo μαθαίνει ότι η Mimì είναι βαριά άρρωστη.
Σκηνοθεσία: Richard Jones, Ερμηνεύουν: Michael Fabiano, Nicole Car και Mariusz Kwiecień.