Έφτασε η χριστουγεννιάτικη διαφήμιση των John Lewis με διασκευασμένους Beatles

moz-the-monster-John-lewis-1
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Φέτος οι Elbow διασκευάζουν Beatles και μας συστήνουν τον Moz, το τέρας.

Κάθε χρόνο τα πολυκαταστήματα στην Μεγάλη Βρετανία δίνουν έναν άτυπο πόλεμο με χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις. Πέρσι ξεχώρισε η διαφήμιση των H&M όπου ο Wes Anderson αφηγήθηκε μια εορταστική ιστορία όπως μόνο αυτός μπορεί, αλλά φέτος τα καταστήματα John Lewis έχουν τους Elbow και ένα τέρας που ζει κάτω από κρεβάτι ενός παιδιού στο μανίκι τους.

Η διαφήμιση διάρκειας δυο λεπτών αφηγείται την ιστορία του Moz το Τέρας και την απροσδόκητη φιλία που αναπτύσσει με τον επτάχρονο Joe, ο οποίος τον ανακαλύπτει ένα βράδυ κάτω από το κρεβάτι του. Αρχικά ο Joe φοβάτε το μεγάλο, τριχωτό τέρας που ροχαλίζει, αλλά σιγά-σιγά ξεθαρρεύει και γίνονται αχώριστοι. Οι δυο φίλοι γελάνε και παίζουν διάφορα παιχνίδια μαζί και όπως όλες οι χριστουγεννιάτικες ιστορίες, έχει ένα συγκινητικό τέλος.

Οι Elbow έχουν αναλάβει την μουσική επένδυση της διαφήμισης, διασκευάζοντας το «Golden Numbers» των Beatles, ενώ την σκηνοθεσία υπογράφει ο Michel Gondry, γνωστός από την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού». Μπορείτε να δείτε την νέα διαφήμιση πατώντας εδώ, ενώ για το συνοδευτικό παραμύθι για τον Moz – το οποίο διαβάζει η ηθοποιός και τηλεπαρουσιάστρια Sally Phillipsπατήστε εδώ.

Ο τραγουδιστής των Άγγλων ροκάδων Guy Garvey εξέφρασε την μεγάλη χαρά για την συνεργασία στην διαφήμιση, εκθειάζοντας τόσο τον σκηνοθέτη και το τραγούδι των Beatles που «έκαναν όλη την δουλειά για μας, είμαι πολύ περήφανοι που συμμετείχαμε». Οι φαν της διαφήμισης θα μπορέσουν να αποκτήσουν τον δικό τους Moz (ή μάλλον ένα λούτρινο κουκλάκι) από τα καταστήματα John Lewis, για 20 λίρες.