Ο σκηνοθέτης του «Εξορκιστή» επιστρέφει στις αίθουσες

o-skinothetis-tou-eksorkisti-epistrefei-stis-aithouses

ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Ο William Friedkin υπογράφει ένα νουάρ με γρήγορους ρυθμούς και πρωταγωνιστή τον Matthew McConaughey.

«Κiller Joe»

Ο σκηνοθέτης του περίφημου «Εξορκιστή», William Friedkin καθοδηγεί τις ερμηνείες σε αυτό το σύγχρονο φιλμ νουάρ που προσφέρει στον θεατή ισχυρές δόσεις δράσης, βίας και μαύρου χιούμορ. Τον ψυχρό , μεθοδικό και ευγενικό εκτελεστή ενσαρκώνει ο Matthew McConaughey, αλλάζοντας κινηματογραφικό προφίλ με έναν διαφορετικό ρόλο που τον έκανε να ξεχωρίσει στο φεστιβάλ Βενετίας και να αποσπάσει θετικά σχόλια. Το καστ συμπληρώνουν οι Emile Hirsch, Juno Temple, Thomas Haden Church και Gina Gershon. Ο πολυβραβευμένος Τracy Letts, υπογράφει το σενάριο της κινηματογραφικής μεταφοράς της ομώνυμης θεατρικής επιτυχίας του που έχει μεταφραστεί σε δώδεκα γλώσσες.

Μια περίεργη «οικογενειακή υπόθεση» βρίσκεται στον πυρήνα του θρίλερ. Όλα ξεκινούν όταν ο νεαρός Κρις (Emile Hirsch ), έμπορος ναρκωτικών ανακαλύπτει με φρίκη ότι η μητέρα του έχει κλέψει το «εμπόρευμα» που είχε αναλάβει να πουλήσει για λογαριασμό μιας συμμορίας. Πρέπει να συγκεντρώσει άμεσα 6000 δολάρια για να σωθεί ο από τους προμηθευτές που τον κυνηγούν. Χάρη στην παρέμβαση του πατέρα του, βρίσκεται και η λύση στο πρόβλημά του: δεν έχει παρά να δολοφονήσει τη μητέρα του και να εισπράξει μια παχυλή ασφάλεια ζωής. Ο Κρις αποφασίζει να αναθέσει τη «δουλειά» σε έναν επαγγελματία. Ο Τζο, ένας κυνικός σερίφης που τον ελεύθερο χρόνο του συμπληρώνει το εισόδημά του δουλεύοντας ως εκτελεστής, αποτελεί την ιδανική επιλογή. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα: δεν έχει να του δώσει κάποια προκαταβολή. Ως εγγύηση λοιπόν ο Κρις του παραχωρεί την αθώα και γοητευτική αδελφή του. Η τελευταία έχει και άλλες πλευρές που δεν μπορούσε να φανταστεί ο Κρις. Και τα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχο όταν μια «μικρή» λεπτομέρεια τινάξει στον αέρα την επικερδή –για τα δύο μέρη συμφωνία…

Όπως αναφέρει ο σκηνοθέτης: «Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο καλό και το κακό…».

Παίζουν οι : Matthew McConaughey, Emile Hirsch Juno Temple , Thomas Haden Church και Gina Gershon. H ταινία προβάλλεται από την Audiovisual.