Καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης κατά Richard Dreyfuss

richard-dreyfuss Katy Winn
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός απολογήθηκε για την ανάρμοστη συμπεριφορά του και παραδέχτηκε εμμέσως τις κατηγορίες.

Ο Richard Dreyfuss συγκαταλέγεται πλέον στους ισχυρούς άνδρες του Χόλυγουντ που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση από συναδέλφους τους. Ο Dreyfuss πρόσφατα επέστρεψε στη δημοσιότητα μέσω του γιού του, ο οποίος κατήγγειλε τον Kevin Spacey για παρενόχληση και πλέον αντιμετωπίζει αντίστοιχες κατηγορίες από την συγγραφέα Jessica Teich.

Μιλώντας στο Vulture, η Teich εξήγησε πως ξεκίνησε μια επαγγελματική σχέση με τον Dreyfuss το 1984. Ο ηθοποιός είχε προσλάβει τη συγγραφέα για να την εργαστεί σε ένα αφιέρωμα βαριετέ που προετοίμαζε για την 200ή επέτειο του αμερικάνικου συντάγματος. Κατά τη διάρκεια μιας προγραμματισμένης συνάντησής του, ο Dreyfuss υποδέχτηκε την Teich στο τρέιλερ του στο σετ γυρισμάτων επιδεικνύοντας τα γεννητικά του όργανα. Σύμφωνα με την Teich, ο ηθοποιός ζήτησε στοματικό έρωτα από την συγγραφέα, η οποία αρνήθηκε και έφυγε.

byjessicateich.com

Η συγγραφέας εξέφρασε την απογοήτευση της στην απάντηση του Dreyfuss.

Όπως αναφέρει στη συνέντευξή της, ο Dreyfuss έγινε ιδιαίτερα πιεστικός και δημιούργησε μια εχθρική και έντονα σεξουαλική ατμόσφαιρα στον χώρο εργασίας, με την ίδια να νιώθει ιδιαίτερα ανασφαλής. Ο ηθοποιός προσπαθούσε να την φιλήσει εν ώρα δουλειάς, να της στέλνει ερωτικά μηνύματα και να της κάνει ανήθικες προτάσεις. Κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού, ο Dreyfuss φέρεται να της είπε πως είχε στήσει το αυτί του στο τοίχο όλο το βράδυ, για να ακούει τις κινήσεις της στο διπλανό δωμάτιο.

Απαντώντας στη συνέντευξη της Teich στο Vulture, ο Dreyfuss αρνήθηκε το συμβάν στο τρέιλερ, αλλά ομολόγησε και απολογήθηκε για την συμπεριφορά του απέναντι σε γυναίκες συνεργάτες. Στην απάντησή του κάνει λόγο για μια «πολύπλοκη αλήθεια», ενώ ισχυρίστηκε πως «φλέρταρε» ασύστολα. Αναφορικά με την Teich, την οποία χαρακτήρισε φίλη του, ο ίδιος απέδωσε την συμπεριφορά του σε «ένα συναινετικό τελετουργικό αποπλάνησης που συνέχισε για πολλά χρόνια», ενώ δήλωσε «έκπληκτος» από τις καταγγελίες της συγγραφέα.

Αφού ενημερώθηκε για την απάντηση του Dreyfuss, η Teich αναρωτήθηκε τι εννοεί με την λέξη «φλερτ», ενώ σχολίασε πως είναι λυπηρό που ο ηθοποιός αρνείται να μιλήσει με ειλικρίνεια για την συμπεριφορά του απέναντί της. Η ηθοποιός μάλιστα διαφώνησε με το ότι υπάρχει φιλία μεταξύ τους, τονίζοντας : «Δεν είμαι φίλη του, δεν τον έχω δει ή του έχω μιλήσει για 25 χρόνια».