H Rebel Wilson προειδοποιεί για τη σεξουαλική παρενόχληση

rebel-wilson Omar Vega
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

«Ήμουν τόσο αφελής που δεν είχε περάσει από το μυαλό μου ότι θα μπορούσε να συμβεί τίποτα άλλο από το να συζητήσουμε επαγγελματικά».

Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά του Harvey Weinstein έχουν αποτελέσει αφορμή για μια ευρύτερη συζήτηση για την κουλτούρα της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης που φαίνεται πως έχει βαθιές ρίζες στον χώρο του θεάματος. Έτσι, σχεδόν καθημερινά πλέον έρχονται στο φως πολλές περιπτώσεις εκμετάλλευσης.

Με μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter, η Rebel Wilson μίλησε για δυο συγκεκριμένες περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης που συνέβησαν. Στην πρώτη, ένας «πανίσχυρος αστέρας» την κάλεσε σε ένα δωμάτιο για να της ζητήσει ση συνέχεια να τον ικανοποιήσει σεξουαλικά, ενώ παράλληλα οι «φίλοι» του γελούσαν και προσπαθούσαν να βιντεοσκοπήσουν την πράξη.

Η Αυστραλή ηθοποιός αρνήθηκε και έφυγε από το δωμάτιο, ενώ την επόμενη μέρα εξέφρασε τα παράπονά της στο στούντιο, ώστε να προστατέψει τον εαυτό της σε περίπτωση που συνέβαινε κάτι αντίστοιχο ξανά. Αργότερα, όπως ισχυρίζεται η Wilson, ένας εκπρόσωπος του άνδρα – τον οποίο δεν κατονόμασε – την απείλησε, απαιτώντας παράλληλα να φανεί καλή και υποστηρικτική ως προς τον αστέρα. Η Wilson σημειώνει πως «αρνήθηκε» και σχολίασε πως βρήκε την όλη υπόθεση αηδιαστική.

Η δεύτερη περίπτωση που συζήτησε η Wilson συνέβη στο ξεκίνημα της καριέρας της. Τότε ένας «μεγάλος σκηνοθέτης» την κάλεσε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του και η ίδια είχε την εντύπωση πως θα συζητούσαν για μια κωμωδία που θα συνεργάζονταν. Όπως εξηγεί η ίδια δεν συνέβη τίποτα, καθώς η σύζυγος του σκηνοθέτη τηλεφώνησε και άρχισε να φωνάζει και να τον κατηγορεί για απιστία με άλλες ηθοποιούς. «Ευτυχώς φώναζε τόσο δυνατά που μπόρεσα να την ακούσω και έφυγα από εκεί μέσα άμεσα. Ήμουν τόσο αφελής που δεν είχε περάσει από το μυαλό μου ότι θα μπορούσε να συμβεί τίποτα άλλο από το να συζητήσουμε επαγγελματικά» έγραψε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας τα μηνύματά της, η Wilson εξηγεί πως οι περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης που έχει βιώσει ενδεχομένως να μην είναι τόσο τρομακτικές όσο αυτές άλλων ανδρών και γυναικών, ωστόσο νιώθει, καταλαβαίνει και εκφράζει την συμπαράστασή της σε όσους έχουν περάσει αντίστοιχα. Παράλληλα όμως υπογράμμισε πως η περίοδος ανοχής έχει περάσει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Eάν γίνω μάρτυρας τέτοιας συμπεριφοράς, είτε συμβεί σε εμένα είτε σε κάποιον που ξέρω, δεν θα είμαι πια ευγενική. Ερμηνεύεστε το όπως θέλετε».