Μάχη των στούντιο για τα μάτια του Quentin Tarantino

tarantino
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης που έμεινε χωρίς «στέγη» μετά το σκάνδαλο Weinstein παραμένει περιζήτητος.

Το πολύκροτο σκάνδαλο αναφορικά με την ανάρμοστη συμπεριφορά που φέρεται να έχει επιδείξει για χρόνια ο Harvey Weinstein έχει προκαλέσει μεγάλους τριγμούς στο Χόλυγουντ. Μια από τις «παράπλευρες απώλειες» του σκανδάλου είναι η εταιρεία παραγωγής The Weinstein Company, η οποία αποτέλεσε στέγη για πολλούς σκηνοθέτες και πλέον αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Ο Quentin Tarantino, ο οποίος παραδέχτηκε πως έπρεπε να έχει ενεργήσει νωρίτερα βάσει όσων γνώριζε για τον Weinstein, αποφάσισε να διακόψει τους δεσμούς του με την εταιρεία παραγωγής. Έτσι ο σκηνοθέτης πλέον βρίσκεται σε αναζήτηση ενός νέου στούντιο που θα στηρίξει την επόμενη ταινία του με θέμα τους φόνους που διέπραξαν οι ακόλουθοι του Charles Manson το 1969.

Reuters / Mario Anzuoni

Μετά από πολλά χρόνια, η επαγγελματική σχέση μεταξύ Tarantino και Weinstein έληξε.

Παρά το γεγονός ότι η τελευταία του ταινία, «Οι μισητοί οκτώ», κέρδισε ένα Όσκαρ, οι επιδόσεις της ήταν σχετικά απογοητευτικές, καθώς είχε κέρδη μόλις 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Εντούτοις, ο Tarantino παραμένει περιζήτητος στο Χόλυγουντ και τα στούντιο έχουν ξεκινήσει έναν πόλεμο προσφορών για την υπογραφή του σκηνοθέτη. Οι εκπρόσωποί του έχουν θέσει μια σειρά από συγκεκριμένες και αυστηρές απαιτήσεις, καθώς ο Tarantino είχε απογοητευτεί από τη διαρροή του σεναρίου της τελευταίας ταινίας του στο διαδίκτυο.

Η τελευταία ταινία του Ταραντίνο, «Οι μισητοί οκτώ», κέρδισε ένα Όσκαρ για την μουσική του Ennio Morricone

Οι απαιτήσεις αυτές, (πέραν του «λογικού» μπάτζετ των 100 εκατομμυρίων δολαρίων), κρίθηκαν υπερβολικές και τα μικρότερα στούντιο φέρεται να έχουν αποσύρει το ενδιαφέρον τους. Τον μεγαλύτερο ζήλο έχει δείξει η Warner Bros, φτάνοντας στο σημείο να παρουσιάσει στον Tarantino τα αυτοκίνητα εποχής που διαθέτει και που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην ταινία του. Αντίστοιχο ενδιαφέρον έχουν δείξει η Paramount και η Sony, βάζοντας τον σκηνοθέτη σε σοβαρές σκέψεις για την επόμενη επαγγελματική του στέγη.