Ο «Μπόρατ» πληρώνει το πρόστιμα στους τουρίστες που τον μιμήθηκαν

borat-sacha-baron-cohen-mankini
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Η παρέα των έξι τουριστών από την Τσεχία βρέθηκε στη φυλακή του Καζακστάν για τα προκλητικά «mankini».

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση πως έξι Τσέχοι τουρίστες συνελήφθησαν στο Καζακστάν επειδή φόρεσαν το χαρακτηριστικό πράσινο «mankini» που έκανε παγκοσμίως γνωστό ο Sacha Baron Cohen στην κωμωδία «Μπόρατ». Εκτός από φυλάκιση, οι έξι τουρίστες καλούνται να πληρώσουν συνολικά ένα πρόστιμο 135.000 τένγκε (περίπου 400 δολάρια).

Με την είδηση γρήγορα να γίνεται πρωτοσέλιδο, ο Baron Cohen έμαθε για τα προβλήματα των έξι Τσέχων και προσφέρθηκε να πληρώσει το πρόστιμο. Σε μια ανάρτησή του στο Facebook, ο ηθοποιός καλεί τους Τσέχους φίλους του να του στείλουν τα προσωπικά στοιχεία τους και τη σχετική απόδειξη, ώστε να πληρώσει ο ίδιος το ποσό.

Όπως σημειώνει άρθρο του BBC, η σατυρική ταινία του 2006 δεν έχει την καλύτερη φήμη στη χώρα. Η κυκλοφορία της ταινίας είχε απαγορευτεί, ενώ υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι είχαν απειλήσει με μηνύσεις λόγω της προσβλητικής απεικόνισης των Καζάκων. Παρόλα αυτά, ο υπουργός εξωτερικών της χώρας ευχαρίστησε τον Baron Cohen το 2012, αφού ο «Μπόρατ» ευθύνεται για μια σημαντική αύξηση του τουρισμού προς το Καζακστάν.