Πέθανε ο David Cassidy στην ηλικία των 67 ετών

david-cassidy
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Ο Αμερικανός ηθοποιός και τραγουδιστής μεσουράνησε τη δεκαετία του 1970, κυρίως με τη σειρά «The Partridge Family».

Ο David Cassidy, γνωστός για τον ρόλο του στην τηλεοπτική σειρά «The Partridge Family» πέθανε στην ηλικία των 67 ετών. Ο Cassidy, όπως είχε γίνει γνωστό, νοσηλεύτηκε εσπευσμένα την περασμένη εβδομάδα αντιμετωπίζοντας πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων.

AP Photo / Dan Steinberg

O Cassidy ανακοίνωσε την απόσυρση του από τις ζωντανές εμφανίσεις λόγω προβλημάτων υγείας τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η οικογένεια του Cassidy επιβεβαίωσε την είδηση την Τρίτη το βράδυ, αναφέροντας πως τα αγαπημένα του πρόσωπα ήταν μαζί του μέχρι το τέλος. Ο ανιψιός του ηθοποιού και μουσικός, Jack Cassidy από την πλευρά του, εξέφρασε τον θρήνο του μέσω μιας συγκινητικής ανάρτησης στο Twitter.

Ο Cassidy έγινε ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός χάρη στον ρόλο του ως Keith Partridge στην τηλεοπτική σειρά «The Partridge Family», η οποία προβλήθηκε από το 1970 έως το 1974. Στη σειρά ο Cassidy υποδύθηκε τον γιο μιας οικογένειας που σχημάτισε ένα rock συγκρότημα.

Ο συγκεκριμένος ρόλος αποτέλεσε το ιδανικό εφαλτήριο για μια πετυχημένη καριέρα στη μουσική. Ο τρίτος δίσκος του με τίτλο «Dreams Are Nuthin’ More Than Wishes» έπιασε την κορυφή των βρετανικών charts το 1973 και πούλησε πάνω από 30 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Τα τελευταία χρόνια όμως ο Cassidy αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στην προσωπική του ζωή, αφού το 2014 αναγκάστηκε να μπει σε πρόγραμμα απεξάρτησης μετά από τρεις συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Το 2015 ο Cassidy κήρυξε πτώχευση, ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τις ζωντανές εμφανίσεις, καθώς αντιμετώπιζε άνοια. «Θέλω να εστιάσω στο τι είμαι, στο ποιος είμαι και το πώς ήμουν, χωρίς περισπασμούς. Θέλω να αγαπήσω, θέλω να χαρώ τη ζωή» είχε δηλώσει τότε ο Cassidy.

Ο θάνατος του Cassidy, όπως είναι αναμενόμενο, σκόρπισε θλίψη στους φίλους και συναδέλφους του, όπως o Brian Wilson, o Ben Stiller, η Alyssa Milano και οι Nickelback, οι οποίοι ανέβασαν τα δικά τους μηνύματα συμπαράστασης στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Εκεί εξέφρασαν τη λύπη τους για τον χαμό του Cassidy, όσο και τον θαυμασμό τους για το ταλέντο του, τόσο επί σκηνής όσο και μπροστά από την κάμερα.