«Looper»: ο επαγγελματίας εκτελεστής ταξιδεύει στο χρόνο

looper-o-epaggelmatias-ektelestis-taksideuei-sto-xrono-epaggelmatias-ektelestis-taksideuei-sto-xrono

ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

O Mπρους Γουίλις συναντά το νεότερο εαυτό του στο πρόσωπο του Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ, στο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας του Ράιαν Τζόνσον.

«Looper-αντιμέτωποι με τον χρόνο»

Ο Ράιαν Τζόνσον υπογράφει τη σκηνοθεσία και το σενάριο σε αυτό το αγωνιώδες θρίλερ επιστημονικής φαντασίας που συνδυάζει στην πλοκή του το ταξίδι στο χρόνο, με τον στερεότυπο χαρακτήρα του επαγγελματία δολοφόνου για τον κεντρικό ήρωα.

Στο πρωταγωνιστικό καστ ο «σκληρός» Μπρους Γουίλις συναντά τους Τζόζεφ Γκόρντον –Λέβιτ, Έμιλι Μπλαντ και Πολ Ντέινο. Ο Μπρους Γουίλις υποδύεται τον κεντρικό ήρωα σε μεγαλύτερη ηλικία, ενώ ο Γκόρντον Λέβιτ ενσαρκώνει τον νεότερο εαυτό του.

Με φόντο μια εγκληματική κοινωνία στο μέλλον, ο Τζο «looper» εκτελεί για λογαριασμό της μαφίας τους πράκτορες από το μέλλον που στέλνονται στο παρελθόν μέσω μιας χρονομηχανής.Όμως όταν αντιλαμβάνεται ότι ο επόμενος στόχος είναι ο ίδιος, η ζωή του ανατρέπεται.

Στο μεταξύ, σε ένα κοντινό μέλλον μια ομάδα επαγγελματιών δολοφόνων, οι «Loopers», δουλεύουν για λογαριασμό μιας μεταγενέστερης μαφιόζικης οργάνωσης. Τα αφεντικά στέλνουν τους «στόχους» στο παρελθόν, και η δουλειά των Looper είναι να τους σκοτώνουν και να ξεφορτώνονται τα πτώματα. Έτσι, ο στόχος εξαφανίζεται από το μέλλον και ο «Looper» εξαφανίζει ένα σώμα που ουσιαστικά δεν υπάρχει. Ένα πολύ «καθαρό» σύστημα – εκτός κι αν αφήσεις ένα θύμα να ξεφύγει…

Η ιδέα για την ταινία ήρθε στον Ράιαν Τζόνσον πριν από 10 περίπου χρόνια, την εποχή που ολοκλήρωνε την πρώτη του ταινία, το «Brick». Όπως τονίζει ο ίδιος: «Έγραψα μιάμιση σελίδα ενός κειμένου που προοριζόταν για ταινία μικρού μήκους, με τα πιο βασικά στοιχεία: η μαφία του μέλλοντος, ο επαγγελματίας δολοφόνος, ο μελλοντικός του εαυτός που ταξιδεύει στο παρελθόν, και τους δύο εαυτούς που κυνηγιούνται μεταξύ τους σε όλη την πόλη – όλα αυτά ακούγοντας τη φωνή του πρωταγωνιστή σε voice over.Η σπίθα για να το μετατρέψουμε σε ταινία μεγάλου μήκους άναψε όταν βρήκα μερικά από τα πιο σημαντικά στοιχεία, που αμέσως ενσωμάτωσα στην ιστορία».

Πρωταγωνιστούν οι : Μπρους Γουίλις , Τζόζεφ Γκόρντον –Λέβιτ, Έμιλι Μπλαντ και Πολ Ντέινο. Η ταινία προβάλλεται από την Odeon.