Μηνύσεις κατά Demi Lovato, Idina Menzel και Disney για το «Ψυχρά κι ανάποδα»

frozen-1
ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Ο Jaime Ciero θεωρεί πως το «Let It Go» είναι αντιγραφή ενός τραγουδιού που κυκλοφόρησε το 2008.

Ο Χιλιανός τραγουδιστής Jaime Ciero έχει καταθέσει μήνυση κατά της Demi Lovato, της Idina Menzel και της Disney για το τραγούδι «Let It Go» από την animated ταινία «Ψυχρά κι ανάποδα» του 2013. Στην ταινία, το τραγούδι ερμηνεύει η Menzel, ενώ στο single που κυκλοφόρησε τραγουδά η Lovato.

Το ΤΜΖ αναφέρει σε άρθρο του πως ο Ciero θεωρεί ότι το τραγούδι της ταινίας έχει μεγάλες ομοιότητες με το «Volar» που κυκλοφόρησε το 2008. Στην μήνυσή του ο Χιλιανός καλλιτέχνης εξηγεί πως τα δυο τραγούδια μοιάζουν σχεδόν στα πάντα, από την σύνθεση, τις μελωδίες και τους στίχους, μέχρι τη γενικότερη θεματική και την παραγωγή.

Σύμφωνα με τον Ciero, το τραγούδι του γνώρισε «τεράστια επιτυχία παγκοσμίως, φτάνοντας σε εκατομμύρια ακροατών» και συμπεριλήφθηκε σε πολλά charts. H Lovato, η Menzel και η Disney δεν έχουν απαντήσει στους ισχυρισμούς του Ciero.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Disney έχει βρεθεί στα δικαστήρια για τη συγκεκριμένη ταινία. Το 2014, η Περουβιανή συγγραφέας Isabella Tanikumi κατέθεσε μήνυση κατά της Disney, ζητώντας 250 εκατομμύρια, αφού θεωρούσε πως η ταινία αντέγραψε την αυτοβιογραφία της, «Yearnings of the Heart», και όχι το παραμύθι του Hans Christian Andersen, όπως διατείνεται η εταιρεία. Όπως ήταν αναμενόμενο, η κίνηση της Tanikumi δεν απέδωσε καρπούς και οι ισχυρισμοί της απορρίφθηκαν.

Ακούστε το τραγούδι του Cieroκαι το τραγούδι της Disney και βγάλτε συμπεράσματα.