Αναδρομή στην μαγευτική καριέρα της Barbra Streisand από το Netflix

barbra-streisand-1965
ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix υπενθυμίζει γιατί η Streisand παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια στον χώρο του θεάματος.

Το Netflix πρόσφατα κυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ «Barbra: The Music, The Mem'ries, The Magic» το οποίο γυρίστηκε κατά τη διάρκεια της ομώνυμης περιοδείας της Barbra Streisand στη Βόρεια Αμερική, από τον Αύγουστο του 2016 έως τον Μάιο του 2017.

Όπως προϊδεάζει ο τίτλος της περιοδείας, η νοσταλγία αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά των παραστάσεων που έδωσε η βετεράνος τραγουδίστρια και ηθοποιός. Όλες οι συναυλίες της σε αυτό το διάστημα ήταν sold out, με τον Τύπο να αποθεώνει τη Streisand για τις μαγικές στιγμές που χάρισε στους θαυμαστές της.

Οι πολλαπλές λήψεις κατά τη διάρκεια των παραστάσεων δείχνουν την άνεση με την οποία η Streisand κινείται επί σκηνής και συνομιλεί με το κοινό, παρά το γεγονός ότι η ίδια έχει ομολογήσει πως παθαίνει τρακ όταν τραγουδά ζωντανά. Πιθανότατα πλέον να έχει ξεπεράσει τους φόβους της -άλλωστε από τη δεκαετία του 1960 βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ως γνήσια σταρ του τραγουδιού και του κινηματογράφου.

Το σετ της Streisand περιλαμβάνει επιτυχίες όπως το ντουέτο με την Donna Summer «No More Tears (Enough Is Enough)», το «People» και το «Woman in Love». Δεν θα μπορούσαν όμως να λείπουν τραγούδια που συμπεριλήφθηκαν στις ταινίες της, όπως το «Papa, Can You Hear Me?» από το soundtrack του «Yentl» ή το «Evergreen» από το «Ένα αστέρι γεννιέται». Ίσως η μόνη «παραφωνία» του Netflix είναι που δεν έχει αποκτήσει τα σχετικά δικαιώματα streaming για τις ταινίες της Streisand.

Invision/AP / Evan Agostini

Πέραν των ερμηνειών επί σκηνής, το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει αρκετές σκηνές όπου η Streisand βρίσκεται μόνη της και αποκαλύπτει γνωστές και άγνωστες ιστορίες για τον εαυτό της. Στο ξεκίνημα την βλέπουμε να παίζει χαρτιά σε ένα ιδιωτικό τζετ, ενώ αργότερα να προετοιμάζεται στο καμαρίνι της.

Καθώς η ώρα πλησιάζει να βγει στη σκηνή για να ξεκινήσει η παράσταση με το «The Way We Were», η Streisand βάφεται μόνη της, κάτι το οποίο έκανε ανέκαθεν, αφού όπως αποκαλύπτει με περηφάνεια, κατάφερε να πείσει την μακιγιέρ στην πρώτη της ταινία, το «Ένα αστείο κορίτσι» του 1968, πως η ίδια ήξερε καλύτερα. Αργότερα παραγγέλνει φαγητό από το αγαπημένο της εστιατόριο, το οποίο και τρώει μαζί με τον σύζυγό της, James Brolin, και την παρέα τους μετά την παράσταση.

Δείτε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ εδώ