Η Disney βρήκε τη «Μουλάν» στο πρόσωπο της Liu Yifei

liu-yifei Tungstar
ΠΕΜΠΤΗ, 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Μετά από τεράστια αναζήτηση η Liu Yifei θα εμφανιστεί στον πρωταγωνιστικό ρόλο της ταινίας.

Η Κινέζα ηθοποιός Liu Yifei θα υποδυθεί τη Μουλάν στο live-action ριμέικ της ομώνυμης ταινίας κινουμένων σχεδίων που ετοιμάζει η Disney. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι η Niki Caro, ενώ το σενάριο φέρει την υπογραφή των Lauren Hynek, Elizabeth Martin, Rick Jaffa και Amanda Silver.

Η animated ταινία της Disney κυκλοφόρησε το 1998.

Αν και η παραγωγή της ταινίας πρακτικά ξεκίνησε το 2015, η Disney δυσκολεύτηκε να βρει την κατάλληλη πρωταγωνίστρια για την ταινία, όπως αντίστοιχα είχε αντιμετωπίσει προβλήματα στο κάστινγκ για το ριμέικ του «Αλαντίν». Πάνω από χίλιοι ηθοποιοί έκαναν δοκιμαστικά για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, μέχρι να καταλήξει η Disney στην Yifei.

Έχοντας συμμετάσχει σε μεγάλες κινέζικες τηλεοπτικές παραγωγές, αλλά και σε ταινίες όπως «Το απαγορευμένο βασίλειο» και «Οι μαχητές του θρόνου», η ηθοποιός είναι αρκετά δημοφιλής στην Κίνα, κάτι που σίγουρα θα βελτιώσει τις επιδόσεις του ριμέικ. Η τελευταία ταινία της άλλωστε, με τίτλο «Once Upon a Time», ήταν μια από τις μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες στο κινέζικο box office το περασμένο καλοκαίρι.