Παγκόσμια ημέρα James Bond

pagkosmia-imera-James-bond

Φωτογραφία:ΙΜDb

ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

Ο James Βοnd συμπλήρωσε μισό αιώνα ζωής στη μεγάλη οθόνη κερδίζοντας επάξια τον τίτλο του μακροβιότερου κινηματογραφικού ήρωα. Με αυτή την αφορμή τα μεγάλα στούντιο που τον ανέδειξαν καθιέρωσαν την 5η Οκτωβρίου του 2012 ως την «Παγκόσμια Μέρα Bond».

Φανατικός εργένης και μεγάλος καρδιοκατακτητής, ο θρυλικός κατάσκοπος είχε παρτενέρ μερικές από τις ωραιότερες γυναίκες του κόσμου. Σύμφωνα με δημοσκόπηση στην εφημερίδα Sun, ως το πιο σέξι κορίτσι του αναδείχτηκε η Ούρσουλα Άντρες, η οποία είχε εντυπωσιάσει τον Μποντ-Σον Κόνερι, στην κλασική σκηνή στην παραλία. Με παρόμοια περιβολή η Χάλι Μπέρι στο «Πέθανε μια άλλη μέρα» γοήτευσε τον Πιρς Μπρόσναν κερδίζοντας τη δεύτερη θέση στο πάνθεον των κοριτσιών του 007.

Πενήντα χρόνια πέρασαν από τότε που προβλήθηκε σε πρεμιέρα στο Λονδίνο η πρώτη ταινία της σειράς Bond, με τον τίτλο «Dr. No» (1962). O James Βοnd άλλαξε από τότε πολλά κινηματογραφικά πρόσωπα και σε ένα μήνα αναμένουμε τον Daniel Craig να τον ενσαρκώσει στην περιπέτεια «Skyfall» σε σκηνοθεσία του Sam Mendes.

Η πρωτοτυπία της νέας παραγωγής έγκειται στο ότι επιχειρεί να σκιαγραφήσει το ψυχολογικό πορτρέτο του 007. Έτσι λοιπόν εκτός από τις αναμενόμενες εντυπωσιακές σκηνές δράσης και τα κατασκοπικά gadget, ίσως μάθουμε τι πραγματικά κρύβεται πίσω από την φλεγματική μάσκα του διάσημου κατασκόπου.

Στο «Skyfall», η πίστη του Bond (Daniel Craig) στην Μ (Judy Dench) δοκιμάζεται, καθώς το σκοτεινό παρελθόν της M επιστρέφει για να την καταδιώξει. Ενώ τα κεντρικά γραφεία της ΜΙ6 δέχονται επίθεση, ο πράκτορας 007 καλείται όχι μόνο να εντοπίσει, αλλά και να εξοντώσει την απειλή που ενσαρκώνει ο Silva (Javier Bardem στη ξανθιά εκδοχή του) , με όποιο τίμημα, ακόμα και προσωπικό.

Η ταινία «Skyfall» θα προβληθεί στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες την 1η Νοεμβρίου 2012 από τη Feelgood Entertainment.