13+1 πράγματα που (ίσως) δε γνωρίζετε για τη Natalie Portman

13kai1-pragmata-pou-isos-de-gnorizete-gia-ti-natalie-portman

ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

Στάθηκε δίπλα στον Jean Reno και προσπάθησε να γίνει επαγγελματίας δολοφόνος. Μεγαλώνοντας έκανε την επανάστασή της ξεκινώντας «Vendetta», για να μεταμορφωθεί τελικά σε έναν οσκαρικό «Μαύρο Κύκνο».

Πολυτάλαντη, πανέμορφη και με πτυχίο από το Harvard, η Natalie Portman είναι από τα λίγα «δείγματα» ανθρώπων που τα καταφέρνει υπέροχα με ότι και αν καταπιαστεί. Μητέρα, φοιτήτρια, χολιγουντιανή σταρ και με φιλανθρωπική δράση έχει καταφέρει να κάνει μία ημέρα να διαρκεί...περισσότερο από 24 ώρες. Το click@Life αποκαλύπτει σήμερα τα 13+1 πράγματα που κάνει...όλες αυτές τις ώρες.

1. Μοναχοπαίδι γιατρού απο το Ισραήλ, με πολωνικές ρίζες, και αμερικανίδας καλλιτέχνη, με ρωσοαυστριακές καταβολές, η Natalie Hershlag, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, ήρθε στον κόσμο στις 9 Ιουνίου του 1981 στα Ιεροσόλυμα. Την ίδια μέρα, 29 χρόνια πριν, είχε γεννηθεί η μητέρα της.

2. Στα 3 της χρόνια μετακομίζει με την οικογένεια της στη Νέα Υόρκη, όπου την ανακαλύπτει κάποια χρόνια μετά (στα 11 της) τυχαία ένας ατζέντης σε μία πιτσαρία. Σήμερα μένει ακόμα στη Νέα Υόρκη αλλά ο ατζέντης της είναι η μητέρα της.

3. Το 1994 κάνει δυναμική είσοδο στη μεγάλη οθόνη με τη συγκλονιστική ταινία «Leon: The professional» δίπλα στον Jean Reno και τον Gary Oldman. Σύντομα ακολουθούν το «Heat» το 1995 και τα «Beautiful Girls» και «Mars Attacks» το 1996.

4. Τρία χρόνια μετά θα εμφανιστεί στο «Star Wars: Episode I- Τhe Phantom Menace» αν και όπως έχει πει η ίδια, πριν την ταινία δεν ήξερε καν τη διαφορά μεταξύ Star Wars και Star Trek. Στην πρεμιέρα ωστόσο της ταινίας δεν μπόρεσε να πάει γιατί διάβαζε για τις τελικές εξετάσεις στο σχολείο.

5. Αυτό ακριβώς το...μελετηρό «στοιχείο» του χαρακτήρα της την οδήγησε στο Harvard, από όπου αποφοίτησε με πτυχίο Ψυχολογίας. Η ίδια λέει ότι όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει γιατρός σαν τον πατέρα της, ο οποίος είναι ειδικός σε θέματα γονιμότητας.

6. Καλλιτέχνης από μικρή όμως, παρακολουθεί ακόμα και σήμερα μαθήματα μπαλέτου, τα οποία ξεκίνησε στην ηλικία των 4.

7. Η Nat, όπως την αποκαλούν οι φίλοι, είναι δίγλωσση με αγγλικά και εβραϊκά να είναι οι μητρικές της γλώσσες, ενώ μπορεί να συζητήσει άνετα στα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ιαπωνικά και τα ισπανικά.

8. Το πάθος της είναι τα ταξίδια. Στα τέλη του 2003, μετά το πτυχίο της, αποφάσισε να ταξιδέψει μόνη της στο Μαρόκο και τη Γουατεμάλα.

9. Κάποιους μήνες μετά τα γυρίσματα της ταινίας «V for Vendetta» όπου είχε χρειαστεί να ξυρίσει το κεφάλι της, πήγε στην Ιρλανδία. Όταν σταμάτησε να ζητήσει οδηγίες σε ένα μικρό ξενοδοχείο, λόγω της εμφάνισής της, οι ιδιοκτήτες δεν την άφησαν ούτε καν να πλησιάσει, αν και της έδωσαν τις οδηγίες που ζήτησε...απο μακριά.

10. Στο Ισραήλ έκανε μαθήματα καταδύσεων, ένα από τα αγαπημένα της χόμπι. Επίσης λατρεύει το wrestling, αλλά μόνο ως θεατής.

11.Ειναι μία από τις εννιά γυναίκες ηθοποιούς, που έχουν κερδίσει Όσκαρ, BAFTA, Critics' Choice Award, Golden Globe Award και SAG Award για την ίδια ερμηνεία. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ο ρόλος της ως βασίλισσα των κύκνων στην ταινία του Darren Aronofsky, «Μαύρος Κύκνος».

12. Από το 1989 ως το 2009 ήταν χορτοφάγος, αφού όμως διάβασε το βιβλίο «Eating Animals» έγινε vegan. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, αποφάσισε ότι ο γιος της Aleph έπρεπε να λαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά για να αναπτυχθεί σωστά, και έτσι ξεκίνησε να τρώει τα πάντα, και ειδικά αυγά και τυρί που τα... λιγουρευόταν. Όταν γέννησε επέστρεψε στις παλιές συνήθειες των vegan.

13. Με τον σύζυγό της Benjamin Millepield, ο οποίος ήταν ο «πρίγκιπας» στον «Μαύρο Κύκνο», παντρεύτηκαν σε μία μικρή τελετή στο Big Sur της Καλιφόρνια. Ο γιος τους Aleph Portman-Millepied γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου του 2011.

14. Η Natalie Portman είναι η «μούσα» του σχεδιαστή Zac Posen, ενώ τα συγκροτήματα TeamSleep και Ozma έχουν κυκλοφορήσει τραγούδια με το όνομά της.

φωτογραφίες: www.imdb.com

ΣΟΦΗ ΖΙΩΓΟΥ