Νέες, ακόμα πιο σοβαρές καταγγελίες κατά του Dustin Hoffman

dustin-hoffman Arthur Mola
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Τρεις γυναίκες κατηγόρησαν τον πολυβραβευμένο ηθοποιό για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση.

Πριν από περίπου ένα μήνα η συγγραφέας Anna Graham Hunter ισχυρίστηκε πως είχε πέσει θύμα σεξουαλική παρενόχλησης από τον Dustin Hoffman όταν ήταν 17 ετών. Λίγο αργότερα ήρθαν στο φως αντίστοιχες καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά με θύμα την Kathryn Rossetter, στα γυρίσματα της ταινίας «Ο θάνατος του εμποράκου» το 1985.

Όπως φαίνεται, οι περιπτώσεις δεν ήταν μεμονωμένες, καθώς άλλες τρεις γυναίκες αποφάσισαν να μιλήσουν δημόσια για τις εμπειρίες τους με τον ηθοποιό, κάνοντας λόγο για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση. Σύμφωνα με άρθρο του Variety, οι καταγγελίες δείχνουν πως ο Hoffman φέρεται να είχε μια συστηματική παρενοχλητική συμπεριφορά.

Columbia Pictures

Δυο από τα φερόμενα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης συνέβησαν το 1987, στα γυρίσματα της ταινίας «Ishtar» της Elaine May.

Το πρώτο περιστατικό συνέβη όταν η συμμαθήτρια της κόρη του ηθοποιού, Corri Thomas, πέρασε μια μέρα μαζί τους στη Νέα Υόρκη σε ηλικία 16 ετών. Κάποια στιγμή επέστρεψαν στο ξενοδοχείο όπου διέμενε ο Hoffman, και η κόρη του ηθοποιού τους άφησε για λίγο. Όσο η Thomas περίμενε τους γονείς της, ο Hoffman έκανε ντους και εμφανίστηκε μπροστά της γυμνός, ζητώντας να του κάνει μασάζ στα πόδια. Η Thomas τόνισε πως έφυγε από το δωμάτιο μόλις έφτασε η μητέρα της για να την πάρει σπίτι.

Η δεύτερη, νέα καταγγελία ήρθε από την Melissa Kester, η οποία είχε δεσμό με έναν άνδρα που εργαζόταν πάνω στη μουσική της ταινίας «Ishtar», όπου και γνώρισε τον Hoffman. Κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων , ο Hoffman κάλεσε την Kester στο στούντιο, όσο οι τεχνικοί έκαναν τις απαραίτητες ρυθμίσεις στον εξοπλισμό. Η Kester ισχυρίζεται πως ο ηθοποιός άρχισε να την πιάνει και να την αγκαλιάζει. «Έβαλε τα δάχτυλά του μέσα μου» για 15 με 20 δευτερόλεπτα, συνέχισε η Kester, τονίζοντας πως είχε τρομοκρατηθεί και ένιωθε σαν να την είχε βιάσει.

Columbia Pictures

Συμπρωταγωνιστής του Hoffman στο «Ishtar» ήταν ο Warren Beatty.

Η γυναίκα της τρίτης περίπτωσης θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, αλλά δήλωσε πως είχε εργαστεί στο «Ishtar» ως κομπάρσος σε μια σκηνή που διαδραματίστηκε σε κλαμπ. Η γυναίκα εξήγησε πως ο Hoffman της έπιασε την κουβέντα και την προσκάλεσε σε ένα πάρτι για την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της ταινίας. Το ίδιο βράδυ, ο ηθοποιός προσφέρθηκε να πάνε μαζί σπίτια τους και οι δυο τους στριμώχτηκαν στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου μαζί με άλλα άτομα.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής η γυναίκα ισχυρίζεται πως ο Hoffman έβαλε τα δάχτυλα του κάτω από την φούστα της, παρά την θέλησή της και «κοκάλωσε». Δεν θυμόταν πόση ώρα είχε τα δάχτυλά του μέσα της, αλλά κάποια στιγμή της έδωσε 20 δολάρια και της είπε να τον ακολουθήσει εκεί που έμενε. Η ίδια συμφώνησε άλλα δεν το αποκάλυψε, γιατί πίστευε πως θα τη θεωρούσαν «πόρνη» και επειδή ο Dustin Hoffman ήταν εξαιρετικά δημοφιλής.