Αποκαλυπτικός ο Peter Jackson για τους «δευτεροκλασάτους νταήδες» Weinstein

peter-Jackson Chris Pizzello
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Οι παραγωγοί είχαν βάλει σε «μαύρη λίστα» τις Mira Sorvino και Ashley Judd, στερώντας τους την προοπτική συμμετοχής στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».

Ο σκηνοθέτης του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» Peter Jackson έσπασε την σιωπή του και μίλησε για τις εμπειρίες της συνεργασίας του με τους αδελφούς Weinstein, σε μια συνέντευξη που έδωσε το περιοδικό Stuff της Νέας Ζηλανδίας. Μεταξύ άλλων, ο Jackson αποκάλυψε πως οι Weinstein του είχαν ζητήσει να αποφευχθεί «με κάθε κόστος» η συνεργασία με τις Ashely Judd και Mira Sorvino, τονίζοντάς του πως οι δυο ηθοποιοί είναι «εφιάλτης».

«Δεν είχαμε λόγο να αμφισβητήσουμε τί μας έλεγαν αυτοί οι τύποι, αλλά εκ των υστέρων αντιλαμβάνομαι πως αυτή ήταν μια εκστρατεία λάσπης της Miramax σε πλήρη εξέλιξη» σχολίασε ο Jackson, εξηγώντας πως τα ονόματα «αυτών των ταλαντούχων ηθοποιών» αφαιρέθηκαν από τη λίστα του κάστινγκ λόγω των «ψευδών πληροφοριών» που έλαβαν από τους Weinstein, τους οποίους χαρακτήρισε ως «δευτεροκλασάτους νταήδες».

Οι Ashley Judd και Mira Sorvino ήταν από τις πρώτες γυναίκες που κατήγγειλαν δημόσια τον Harvey Weinstein.

Στην συνέχεια ο Νεοζηλανδός σκηνοθέτης ξεκαθάρισε πως διατήρησαν τον τίτλο του εκτελεστικού παραγωγού στις ταινίες του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» από συμβατικές υποχρεώσεις, δηλώνοντας πως δεν είχαν καμία ασχολία με την παραγωγή. Ο Jackson τόνισε στην συνέχεια πως λόγω της εμπειρίας του στις συγκεκριμένες ταινίες, αποφάσισε να μην ξανασυνεργαστεί μαζί τους.

Οι Judd και η Sorvino ήταν από τις πρώτες γυναίκες που κατήγγειλαν τον Harvey Weinstein για σεξουαλική παρενόχληση, ενώ ισχυρίστηκαν πως ο παραγωγός εκμεταλλεύτηκε τη θέση του στον χώρο του θεάματος για να βλάψει τις επαγγελματικές προοπτικές τους. Οι αποκαλύψεις του Jackson στηρίζουν έτσι τους ισχυρισμούς των δυο ηθοποιών, οι οποίες συνεχάρησαν τον σκηνοθέτη για το θάρρος του να μιλήσει ανοιχτά.

Όπως είναι φυσικό, οι αδελφοί Weinstein διέψευσαν τους ισχυρισμούς του Jackson. Μέσω εκπροσώπου τους, δήλωσαν στο Variety πως η New Line είχε αναλάβει το κάστινγκ του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», τονίζοντας πως οι ίδοι δεν είχαν καμία εμπλοκή στην επιλογή των ηθοποιών. Ο ίδιος ο Jackson δεν άφησε ασχολίαστη την απάντηση των Weinstein, εκδίδοντας με την σειρά του μια εκτενέστατη ανταπάντηση.

Ο Jackson υπογράμμισε πως στους 18 μήνες του σταδίου προπαραγωγής της ταινίας είχε συζητήσει πολλές φορές το κάστινγκ με τους Weinstein. Αν και είχε ενδιαφερθεί για τις περιπτώσεις των Ashley Judd και Mira Sorvino (λέγοντας μάλιστα πως είχε μιλήσει με την Judd για το ενδεχόμενο συνεργασίας), ο σκηνοθέτης επανέλαβε πως η Miramax έκοψε κάθε συζήτηση με τον ισχυρισμό πως υπήρξαν «κακές εμπειρίες» στο παρελθόν με τις συγκεκριμένες.