O Anthony Hopkins υποδύεται τον ερωτευμένο Alfred Hitchcock

o-anthony-hopkins-upoduetai-ton-eroteumeno-alfred-hitchcock

Φωτογραφία:ΙΜDb

ΤΡΙΤΗ, 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

Μια ιστορία αγάπης ανάμεσα στον σκηνοθέτη που άσκησε τη μεγαλύτερη επιρροή τον τελευταίο αιώνα, τον Alfred Hitchcock και τη σύζυγο και συνεργάτιδά του Αlma Reville, αφηγείται η νέα ταινία του Sacha Gervasi.

Οι πρώτες φωτογραφίες από το βιογραφικό δράμα του Sacha Gervasi για τον μετρ του σασπένς, Alfred Hitchcock, δείχνουν την εντυπωσιακή ομοιότητα των πρωταγωνιστών με τα πρόσωπα που υποδύονται. Στην πολυαναμενόμενη παραγωγή «Hichcock» που ετοιμάζει ο γνωστός βρετανός σεναριογράφος και σκηνοθέτης, ο Anthony Hopkins εμφανίζεται ως Alfred Hitchcock στην επίσημη αφίσα της ταινίας. Η Scarlett Johansson ξεχωρίζει ως η σωσίας της χολιγουντιανής σταρ Janet Leigh, η Jessica Biel θα εμφανιστεί στο ρόλο της Vera Miles, ενώ ο James D’Arcy έχει το σωστό μείγμα ωραίας εμφάνισης αλλά και διακριτικής απειλής ώστε να ζωντανέψει στη μεγάλη οθόνη τον Anthony Perkins στον σημαντικότερο ρόλο της καριέρας του.

Η ταινία διαδραματίζεται την περίοδο κατά την οποία ο Hitchcock γύριζε το εμβληματικό φιλμ του «Ψυχώ», ενώ η πλοκή επικεντρώνεται στη σχέση του θρυλικού σκηνοθέτη, με την σύζυγό του, Αlma Reville (στο ρόλο εμφανίζεται η Helen Mirren). Η ταινία αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες της Βρετανίας τον Φεβρουάριο του 2013, αλλά μέσα στο Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί και ένας περιορισμένος κύκλος προβολών.

H φιλόδοξη αυτή παραγωγή βασίζεται στο βιβλίο του Stephen Rebello «Αlfred Hitchcock and the making of psycho» που περιγράφει πώς ο διάσημος σκηνοθέτης αποφάσισε να κάνει μια ταινία τρόμου. Επειδή κανένα στούντιο δεν ήθελε να υποστηρίξει την ταινία εξαιτίας της θεματολογίας της, ο Hitchcock υποχρεώθηκε να την χρηματοδοτήσει ο ίδιος. Το «Ψυχώ», φυσικά έγινε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες και άσκησε μεγάλη επιρροή στον κινηματογράφο. Οι πρωταγωνιστές του «Ψυχώ» λοιπόν, «επιστρέφουν» στη μεγάλη οθόνη, όμως αυτή τη φορά τους ενσαρκώνουν μερικοί από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της σύγχρονης κινηματογραφικής βιομηχανίας.