Η δραστική λύση του Christian Bale για το Χόλυγουντ και την πολιτική

christian-bale
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

«Μην βάζετε λευκούς τύπους να "τρέχουν" τα πράγματα» προτείνει ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός.

Οι πρόσφατες συγκλονιστικές αποκαλύψεις αναφορικά με την κουλτούρα παρενόχλησης και κακοποίησης στον χώρο του θεάματος έχει αποτελέσει αφορμή για μια ευρύτερη δημόσια συζήτηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Πολλά από τα μεγάλα ονόματα του Χόλυγουντ έχουν μοιραστεί τις σκέψεις πάνω στις καταγγελίες, με τον Christian Bale να καταθέτει τη δική του πρόταση.

Rex Features

Οι εξελίξεις μετά τις αποκαλύψεις για την συμπεριφορά του Harvey Weinstein και του Kevin Spacey ήταν καταιγιστικές.

Μιλώντας στην εκπομπή AOL Build την Δευτέρα, ο Bale εξήγησε: «Ο πολιτισμός μας θα είναι τόσο πιο πλούσιος όταν σταματήσουμε να λέμε πως όλοι οι λευκοί "τρέχουν" τα πράγματα, είτε είναι στο Χόλυγουντ, είτε στην Ουάσιγκτον». Αντίστοιχες αντιλήψεις έχουν εκφραστεί και από συναδέλφους του Bale, όπως οι Jeffrey Dean Morgan και Mel Gibson, οι οποίοι θεωρούν πως έχει έρθει ώρα για δομικές αλλαγές.

Εφόσον αλλάξει αυτό το καθεστώς στο Χόλυγουντ, ο Άγγλος ηθοποιός εκτιμά πως θα γυριστούν «πολύ καλύτερες ταινίες και ακόμα καλύτερες ιστορίες». Μια τέτοια αλλαγή θα έχει ως αποτέλεσμα «η Αμερική θα γίνει η Αμερική όπως τη βλέπει ο υπόλοιπος κόσμος και που την κάνει μοναδική».

Το νέο ιστορικό δράμα «Hostiles», στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Bale, αναφέρεται στις τεταμένες διαφυλετικές σχέσεις στις ΗΠΑ.

Καταλήγοντας, ο Bale εξέφρασε την αγάπη του για τις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας τη χώρα «όμορφη και καταπληκτική», σημειώνοντας μάλιστα πόσο χαρούμενος είναι που τα παιδιά του μεγάλωσαν εκεί και έχουν αμερικάνικες προφορές. Αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία, δραματική ταινία του Bale με τίτλο «Hostiles», για την οποία έδωσε τη συνέντευξη, αναφέρεται στις σχέσεις μεταξύ λευκών και αυτόχθονων Αμερικάνων.