Είναι έτοιμος ο κόσμος του «Star Trek» για τον Quentin Tarantino;

quentin-tarantino Benoit Tessier
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Ήδη έχει βρεθεί ο σεναριογράφος, ενώ η Paramount δεν έχει πρόβλημα με την προοπτικής μιας πιο «ακατάλληλης» συνέχειας.

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις για το 2017 ήταν η αποκάλυψη πως ο Quentin Tarantino όχι μόνο έχει προτείνει ιδέες για την επόμενη ταινία «Star Trek», αλλά ενδιαφέρεται και να τη σκηνοθετήσει. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η Paramount βλέπει με καλό μάτι μια τέτοια συνεργασία, ενώ δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα με ένα ενδεχόμενο «R-Rating», δηλαδή ακατάλληλη για ανήλικους χωρίς την συνοδεία ενός ενήλικα.

Πρόσφατο δημοσίευμα του Deadline μάλιστα αναφέρει πως ο συγγραφέας της ταινίας «Η επιστροφή», Mark L. Smith, είναι ο εκλεκτός της Paramount. Ο Smith θα γράψει το σενάριο για την επόμενη ταινία, ενώ ο Tarantino αναμένεται να συνεχίσει να εργάζεται πάνω στην ταινία με τον Charles Manson.

Zachary Quinto και Chris Pine πρωταγωνίστησαν στις πρόσφατες ταινίες της σειράς.

Εφόσον το εγχείρημα συνεχίσει με τον Tarantino, θα είναι μια από τις σπάνιες φορές που σκηνοθετεί ταινίας της οποίας δεν έχει γράψει το σενάριο. Η επιλογή του Smith πάντως είναι ενδιαφέρουσα, δεδομένου ότι στην «Επιστροφή» ο διάλογοι ήταν ελάχιστοι, σε αντίθεση με τους ομιλητικούς χαρακτήρες του Tarantino.

Μετά από μια μικρή απουσία από τη μικρή και μεγάλη οθόνη, το «Star Trek» επέστρεψε το 2009 με τον J.J. Abrams στο τιμόνι. Το reboot κρίθηκε πετυχημένο, καθώς η ταινία απέσπασε ένα Όσκαρ για το μακιγιάζ (το πρώτο Όσκαρ βραβείο για το franchise) και ακολούθησαν δύο συνέχειες, το «Star Trek Into Darkness» το 2013 και το «Star Trek: Beyond» το 2016.