Μήνυση κατά Harvey Weinstein για κατασκοπία

harvey-weinstein-paz-de-la-huerta
ΔΕΥΤΕΡΑ, 08 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Δικηγόρος ισχυρίζεται πως ο παραγωγός προσπάθησε να αποτρέψει την Paz de la Huerta από τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών της.

Πέραν των σοβαρότατων καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση, ο Harvey Weinstein πλέον αντιμετωπίζει κατηγορίες και για κατασκοπία, μετά από μήνυση που κατέθεσε το δικηγορικό γραφείο Tensor Law. Όπως αναφέρει η σχετική μήνυση, ο δικηγόρος Aaron Filler που αντιπροσώπευσε την Paz de la Huerta ισχυρίζεται πως ο παραγωγός προσέλαβε τον δικηγόρο Michael F. Rubin να κατασκοπεύσει την de la Huerta, με στόχο να την εμποδίσει από τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών της. Σύμφωνα με πρόσφατες καταγγελίες της de la Huerta, ο πρώην ισχυρός άνδρας του Χόλυγουντ την βίασε δύο φορές το 2010.

Στη μήνυση κατά του Weinstein γίνεται αναφορά σε πρόσφατο αποκαλυπτικό άρθρο του New Yorker, σύμφωνα με το οποίο ο παραγωγός είχε λάβει ακραία μέτρα για να αντιμετωπίσει τους κατηγόρους του. Ανάμεσα σε αυτά ήταν η πρόσληψη πρώην μελών της Mossad για να συλλέξουν ενοχοποιητικά στοιχεία κατά των κατηγόρων του, ώστε να διατηρήσουν τη σιωπή τους.

Παράλληλα, ο Filler υπογραμμίζει πως η de la Huerta διέκοψε τη συνεργασία της μαζί του μετά από «παρέμβαση» του Rubin, κάτι το οποίο του στέρησε αμοιβή 20 εκατομμυρίων δολαρίων από τυχόν δικαστικά έξοδα. Ο Filler έχει ξεκαθαρίσει πως εφόσον κερδίσει τη δικαστική μάχη, θα μοιράσει το ποσό που θα του επιδικαστεί στην de la Huerta και την καμπάνια Time’s Up.

Ο ίδιος ο Rubin έχει αρνηθεί τις κατηγορίες, τονίζοντας πως δεν έχει σχέση με τον Weinstein. «Δεν γνωρίζω τον Harvey Weinstein, δεν έχω συναντήσει  ποτέ τον Harvey Weinstein. Δεν είχα παρά τα συμφέροντα της Paz de la Huerta στο μυαλό μου. Αυτός ο τύπος είναι στενοχωρημένος επειδή έχασε έναν πιθανό πελάτη» δήλωσε στο Variety o Rubin. Αντίστοιχα, εκπρόσωπος του παραγωγού σχολίασε μέσω email στο Associated Press ότι η σκέψη και μόνο πως ο παραγωγός «είχε οποιαδήποτε σχέση» με τις καταγγελίες του Filler είναι «εξωφρενική».