Θα παιχτεί τελικά το «The Post» στον Λευκό Οίκο;

the-post-2
ΔΕΥΤΕΡΑ, 08 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Η νέα ταινία του Spielberg με την Meryl Streep και τον Tom Hanks αναφέρεται στην ελευθερία του Τύπου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, φέρεται να έχει ζητήσει να γίνει μια προβολή της νέας ταινίας του Stephen Spielberg με τίτλο «The Post» στον Λευκό Οίκο. Η βιογραφική ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν η Meryl Streep και ο Tom Hanks, επικεντρώνεται στις προσπάθειες της Washington Post να δημοσιεύσει τα λεγόμενα «Pentagon Papers», παρά την πίεση από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Richard Nixon.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, η 20th Century Fox έχει στείλει αντίγραφα της ταινίας τόσο στον Λευκό Οίκο, όσο και στο Καμπ Ντέιβιντ, όπου ο πρόεδρος Trump διοργάνωσε μια σύνοδο το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η Leslee Dart, εκπρόσωπος των Streep και Hanks, δήλωσε στο The Daily Beast πως οι δυο ηθοποιοί έδωσαν τη συγκατάθεσή τους, ενώ σχολίασε πως όλα τα μέλη του καστ και της παραγωγής ήταν σύμφωνα με την προβολή.

Το ιστορικό δράμα «The Post» θα κάνει την πρεμιέρα του στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 11 Ιανουαρίου.

Η ανακοίνωση της Dart ήρθε μετά από πρόσφατες δηλώσεις του Hanks, όπου ο ηθοποιός κατέκρινε τον Αμερικανό πρόεδρο για τα προσβλητικά σχόλιά του, καθώς και την αμφιλεγόμενη στάση απέναντι στην ελευθερία του λόγου. «Αυτή είναι η στιγμή που, με ορισμένους τρόπους, οι προσωπικές επιλογές μας θα πρέπει να αντανακλούν τις απόψεις μας. Στην πραγματικότητα πρέπει να ξεκινήσουμε να ψηφίζουμε πριν τις επόμενες εκλογές» τόνισε ο Hanks, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο στο πλαίσιο ενδεχόμενης προβολής τού «The Post».

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Hollywood Reporter, ο Spielberg μίλησε για την επιρροή του Donald Trump στην παραγωγή της νέας του ταινίας. «Δεν μπορούσα να πιστέψω τις ομοιότητες μεταξύ του σήμερα και εκείνου που συνέβη ανάμεσα στην κυβέρνηση Nixon και τους ορκισμένους εχθρούς της New York Times και Washington Post. Συνειδητοποίησα πως αυτή ήταν η μοναδική χρονιά για να κάνω την ταινία» υπογράμμισε ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης.