Προς πώληση η εταιρεία παραγωγής των αδελφών Weinstein

the-weinstein-company
ΤΡΙΤΗ, 09 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Η πάλαι ποτέ πανίσχυρη Weinstein Company αναμένεται να πουληθεί για περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια.

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις σχετικά με την ανάρμοστη συμπεριφορά του Harvey Weinstein είχαν ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει πρακτικά η εταιρεία παραγωγής την οποία είχε ιδρύσει το 2005. Η Weinstein Company είχε γίνει μια από τις πιο ισχυρές εταιρείες παραγωγής, αλλά η αποκάλυψη του σκανδάλου οδήγησε στο να καθαιρεθεί ο Weinstein και να έρθουν μεγάλες ανακατατάξεις στο Χόλυγουντ.

Los Angeles Times / Al Seib

Οι αδελφοί Weinstein ίδρυσαν την υπό κατάρρεση, πλέον, εταιρεία παραγωγής τους το 2005, όταν έφυγαν από την Miramax.

Σύμφωνα με άρθρο της Wall Street Journal, μόλις έξι ενδιαφερόμενοι έχουν καταθέσει προσφορές για την αγορά της εταιρείας, με την οικονομική εφημερίδα να εκτιμά πως η πώληση θα πραγματοποιηθεί για περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια. Σχεδόν το μισό ποσό – γύρω στα 250 εκατομμύρια δολάρια – θα διατεθεί για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων. 

Reuters / Mario Anzuoni

Ο Quentin Tarantino γνώρισε την επιτυχία μέσω της μακρόχρονης συνεργασίας του με την εταιρεία παραγωγής των Weinstein.

Ανάμεσα στους μνηστήρες είναι η Lions Gate Entertainment, μια ομάδα επενδυτών με επικεφαλής της επιχειρηματία Maria Contreras-Sweet, η εταιρεία παραγωγής Killer Content σε συνεργασία με την Abigail Disney, καθώς και επενδυτικές επιχειρήσεις Vine Alternative Investments και Shamrock Capital Investments.