Ταινίες της εβδομάδας (11/1/2018)

the-post
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Οι νέες κινηματογραφικές επιλογές της εβδομάδας προσφέρουν δράμα, γέλιο και σασπένς.

«The Post: Απαγορευμένα Μυστικά» (The Post)
Η νέα δραματική ταινία του Steven Spielberg αφηγείται την ιδιαίτερη συνεργασία ανάμεσα στην πρώτη γυναίκα εκδότη εφημερίδας, Κέι Γκράχαμ και στον άτεγκτο συντάκτη Μπεν Μπράντλι, στην προσπάθεια τους να αποκαλύψουν και να δημοσιεύσουν ένα τεράστιο σκάνδαλο από κυβερνητικά μυστικά τριών δεκαετιών και τεσσάρων Αμερικανών Προέδρων. Οι δυο τους καλούνται να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, προκειμένου να ρίξουν φως σε κρυμμένα μυστικά του κράτους, θέτοντας όμως σε κίνδυνο τόσο τις καριέρες τους, όσο και την προσωπική τους ελευθερία.
Σκηνοθεσία: Steven Spielberg, Σενάριο: Liz Hannah και Josh Singer, Ερμηνεύουν: Meryl Streep, Tom Hanks, Sarah Paulson και Bob Odenkirk.

«Ο Διπλός Εραστής» (L'amant double)
Η Chloé, μια ευάλωτη νεαρή γυναίκα με καταθλιπτικές τάσεις, αρχίζει ψυχοθεραπεία και ερωτεύεται τον ψυχίατρο της Paul. Μερικούς μήνες αργότερα μετακομίζουν στο ίδιο σπίτι και σύντομα ανακαλύπτει ότι ο εραστής της κρύβει την πραγματική του ταυτότητα. Βασισμένο στο μυθιστόρημα «Lives of the Twins» της Joyce Carol Oates.
Σκηνοθεσία: François Ozon, Σενάριο: François Ozon και Philippe Piazzo, Ερμηνεύουν: Marine Vacth, Jérémie Renier, Jacqueline Bisset και Myriam Boyer.

«Ο Επιβάτης» (The Commuter)
Ο Μάικλ ΜακΚόλει είναι μάνατζερ σε μία απρόσωπη ασφαλιστική εταιρία και ζει με την σύζυγό του και τον γιό τους σε ένα προάστιο της Νέας Υόρκης. Όπως τόσοι άλλοι σκληρά εργαζόμενοι οικογενειάρχες αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες με τον γιο του να είναι έτοιμος να ξεκινήσει τις σπουδές του στο κολέγιο. Ξαφνικά μία μέρα η κατάσταση του γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, πάει στην δουλεία του και του ανακοινώνουν ότι απολύεται. Παρόλα αυτά, αυτό δεν είναι το μόνο γεγονός που θα του χαλάσει το βράδυ. Στην συνήθη διαδρομή με το τρένο επιστρέφοντας σπίτι του, μια επιβάτης του κάνει μία δελεαστική πρόταση για μία «εύκολη δουλειά» που θα έλεγε κάποιος.
Σκηνοθεσία: Jaume Collet-Serra, Σενάριο: Philip de Blasi και Byron Willinger, Ερμηνεύουν: Vera Farmiga, Liam Neeson, Patrick Wilson και Dean-Charles Chapman.

«Jumanji: Καλώς ήρθατε στη Ζούγκλα» (Jumanji: Welcome to the Jungle)
Όταν τέσσερις έφηβοι φίλοι ανακαλύπτουν ένα παλιό βιντεοπαιχνίδι με ένα όνομα που δεν έχουν ακούσει ποτέ, μπαίνουν μέσα στη ζούγκλα του Jumanji και παίρνουν το άβαταρ που διάλεξαν. Ο έμπειρος παίχτης Spencer γίνεται ένας μυώδης τυχοδιώκτης ο αθλητής Fridge χάνει το μισό του ύψος αλλά γίνεται Αϊνστάιν, η δημοφιλής Bethany μεταμορφώνεται σε έναν μεσήλικα καθηγητή και η ντροπαλή Martha είναι μια σκληροτράχηλη πολεμίστρια. Αυτό που ανακαλύπτουν είναι ότι το Jumanji δεν είναι απλώς ένα παιχνίδι – πρέπει πραγματικά να επιβιώσεις. Για να κερδίσουν και να επιστρέψουν στον πραγματικό κόσμο, πρέπει να ζήσουν την πιο επικίνδυνη περιπέτεια της ζωής τους, να ανακαλύψουν τι άφησε πίσω του ο Alan Parrish είκοσι χρόνια πριν και να μάθουν να…παίζουν παρέα, χρησιμοποιώντας τα δυνατά στοιχεία του καθένα. Αλλιώς θα μείνουν μέσα στο παιχνίδι για πάντα…
Σκηνοθεσία: Jake Kasdan, Σενάριο: Chris McKenna, Jeff Pinkner, Scott Rosenberg και Erik Sommers, Ερμηνεύουν: Karen Gillan, Dwayne Johnson, Kevin Hart και Jack Black.

«Του Θεού η Χώρα» (God's Own Country)
Ο Τζόνι Σάξμπι εργάζεται επί πολλές ώρες στην απόμακρη φάρμα της οικογένειάς του στο Γιόρκσαϊρ, στα βόρεια της Αγγλίας. Ο μόνος τρόπος που ξεγελάει τη μοναχική του ύπαρξη, είναι το να πίνει πολύ τα βράδια και να αναζητά περιστασιακό σεξ, ώσπου η άφιξη ενός Ρουμάνου μετανάστη και εποχικού εργάτη του αποκαλύπτει κάτι πρωτόγνωρο.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Francis Lee, Ερμηνεύουν: Josh O'Connor, Gemma Jones, Harry Lister Smith και Ian Hart.

«Το δωμάτιο των θαυμάτων» (Wonderstruck)
Το 1927, ένα νεαρό κορίτσι το σκάει από το σπίτι της στο Νιου Τζέρσεϊ για να φτάσει στο Μανχάταν, με την ελπίδα να βρει έναν άνθρωπο από το παρελθόν της. Πενήντα χρόνια αργότερα, ένα αγόρι βρίσκει στοιχεία για την οικογένεια του που τον οδηγούν από τη Μινεσότα στη Νέα Υόρκη. Οι περιπέτειες τους, τους οδηγούν σε παράξενα νέα μέρη, όπου μυστήρια για τους ίδιους και τον κόσμο τους περιμένουν σε κάθε γωνιά, οι ανακαλύψεις τους εκτείνονται σε άπειρα χρόνια σιωπής, ενώ οι ίδιοι βρίσκονται σε μαγευτική συμμετρία που την οδηγεί το θαύμα και η ελπίδα.
Σκηνοθεσία: Todd Haynes, Σενάριο: Brian Selznick, Ερμηνεύουν: Amy Hargreaves, Michelle Williams, Julianne Moore και Cory Michael Smith.

«Γουέστερν» (Western)
Η ακριβοθώρητη Γερμανή σκηνοθέτης Valeska Grisebach επιστρέφει μετά από δώδεκα χρόνια σιωπής με ένα δικό της γουέστερν. Στον δικό της ορισμό αυτού του ανδροκρατούμενου είδους, οι καουμπόηδες είναι οι Γερμανοί υπάλληλοι μιας κατασκευαστικής εταιρείας που αναλαμβάνει έργα στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, οι ινδιάνοι είναι οι Βούλγαροι γηγενείς που φαντάζουν εξωτικοί –άλλοτε διασκεδαστικοί κι άλλοτε επικίνδυνοι– στα μάτια των εισβολέων, αλλά η Δύση παραμένει άγρια και σταθερά προσανατολισμένη στην «ανάπτυξη». Μέσα από τα μάτια ενός μοναχικού παρατηρητή που επιβλέπει ένα μεγάλο έργο στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, γινόμαστε μάρτυρες μιας νέας σύγκρουσης πολιτισμών.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Valeska Grisebach, Ερμηνεύουν:  Meinhard Neumann, Reinhardt Wetrek, Syuleyman Alilov Letifov και Veneta Fragnova.

«Bitter Harvest»
Την ώρα που ο Στάλιν εντείνει τις φιλοδοξίες των κομμουνιστών στο Κρεμλίνο, ένας νεαρός καλλιτέχνης, ο Γιούρι αγωνίζεται για να επιβιώσει από τον λιμό, τη φυλάκιση και τα βασανιστήρια, προκειμένου να σώσει την αγαπημένη του Νατάλκα από το Γολοντομόρ, το πρόγραμμα τεχνητού λιμού που κατέληξε στον θάνατο εκατομμυρίων Ουκρανών.
Σκηνοθεσία: George Mendeluk, Σενάριο: George Mendeluk και Richard Bachynsky Hoover, Ερμηνεύουν: Max Irons, Terence Stamp, Aneurin Barnard και Samantha Barks.