Rebecca Hall και Mark Wahlberg στηρίζουν το κίνημα #TimesUp

rebecca-hall-mark-wahlberg
ΔΕΥΤΕΡΑ, 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Οι δυο χολιγουντιανοί αστέρες ανακοίνωσαν δωρεές στο κίνημα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης.

Οι πρόσφατες συνταρακτικές αποκαλύψεις για τη σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση στον χώρο του θεάματος έχει ξαναφέρει τον Woody Allen στο προσκήνιο, με ορισμένους συνεργάτες του να μιλούν πλέον δημόσια για τις σοβαρές καταγγελίες από την θετή του κόρη, Dylan Farrow.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της, η Rebecca Hall «αποκήρυξε» τον Woody Allen και δήλωσε πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί ξανά μαζί του, ενώ, σύμφωνα με δημοσίευμα του IndieWire, προτίθεται να δωρίσει την αμοιβή που έλαβε για τη εμφάνισή της στην επερχόμενη ταινία του σκηνοθέτη στο κίνημα Time’s Up. Το άρθρο σημειώνει πως με αυτόν τον τρόπο η ηθοποιός θέλει να «απολογηθεί» για τις συνεργασίες της με τον Allen.

Invision/AP / Jordan Strauss

Η Hall ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί ξανά με τον Woody Allen.

«Βλέπω όχι μόνο πόσο περίπλοκο είναι αυτό το θέμα, αλλά και πως οι πράξεις μου έκαναν μια άλλη γυναίκα να νιώσει φιμωμένη και απορριφθείσα» εξήγησε η Hall, συμπληρώνοντας πως ένιωθε μεγάλη ευγνωμοσύνη για τις πρώτες μεγάλες ευκαιρίες  στον κινηματογράφο που της έδωσε ο Allen. «Δε είναι κάτι που μου κάθεται καλά επί του παρόντος ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή, και νιώθω βαθιά λύπη» τόνισε στη συνέχεια η ηθοποιός. Η Hall κατέληξε λέγοντας πως έχει στόχο να συνεχίσει να συνεισφέρει και να αποτελέσει μέλος του κινήματος.

Μεγάλη δωρεά στο ίδιο κίνημα έκανε και ο Mark Wahlberg, μετά τις αποκαλύψεις για την αμοιβή που έλαβε για τα επιπρόσθετα γυρίσματα στο «Όλα Τα Λεφτά Του Κόσμου». O Wahlberg φέρεται να έλαβε ένα μπόνους 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων για τα ολοήμερα γυρίσματα που έγιναν μετά την αντικατάσταση του Kevin Spacey από τον Christopher Plummer, όταν η συμπρωταγωνίστρια της ταινίας, Michelle Williams, έλαβε μόλις τη βασική αμοιβή των 80 δολαρίων την ημέρα, δηλαδή περίπου 1.000 δολάρια. Η Williams, η οποία έχει προταθεί τέσσερις φορές για βραβείο Όσκαρ, δεν γνώριζε για το μπόνους που έλαβε ο συμπρωταγωνιστής της.

Reuters / Danny Moloshok

Τα γυρίσματα με τον Christopher Plummer κράτησαν περίπου δέκα μέρες.

Ανώνυμες πηγές της USA Today αποκάλυψαν πως ο Wahlberg εκμεταλλεύτηκε όρο στο συμβόλαιό του που του έδινε δικαίωμα βέτο στο κάστινγκ των συμπρωταγωνιστών του και «απείλησε» να απαγορεύσει την επιλογή του Plummer, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τα σχέδια της Sony. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο πολύπλοκη από το γεγονός ότι τόσο ο Wahlberg όσο η Williams εκπροσωπούνται από το ίδιο γραφείο μάνατζμεντ.

Μετά λοιπόν από τον σάλο που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις στον Τύπο, ο Wahlberg δήλωσε στο Hollywood Reporter πως στηρίζει τον αγώνα για ισότητα και δωρίζει το μπόνους των 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων που έλαβε στο Time’s Up, στο όνομα της Michelle Williams. Αντίστοιχα και το γραφείο μάνατζμεντ WME ανακοίνωσε πως θα δωρίσει 500.000 δολάρια στο κίνημα.