O Liam Neeson στηρίζει το κίνημα #MeToo, αλλά εκφράζει ενστάσεις

liam-neeson
ΤΡΙΤΗ, 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Θεωρεί πως η αντίδραση στις συνταρακτικές αποκαλύψεις μπορεί να οδηγήσουν σε «κυνήγι μαγισσών».

Το σκάνδαλο Harvey Weinstein αποτέλεσε αφορμή για πολλές γυναίκες να μιλήσουν ανοιχτά για τις εμπειρίες σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στον χώρο του θεάματος. Καθώς πληθαίνουν οι καταγγελίες για φαινόμενα ανάρμοστης συμπεριφοράς από μεγάλα ονόματα και παράγοντες στην βιομηχανία του κινηματογράφου, πολλοί αστέρες έχουν εκφράσει δημόσια την συμπαράστασή τους.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Liam Neeson, ο οποίος σε συνέντευξη που έδωσε την Πέμπτη στο ιρλανδικό RTE χαιρέτισε τις «εξαιρετικές ηθοποιούς και γενναίες γυναίκες» που πρωτοστάτησαν στην κίνηση και τόνισε πως οι άνδρες «θα πρέπει να αποτελέσουν τμήμα της λύσης» του προβλήματος που έχουν δημιουργήσει.

Invision/AP / Arthur Mola

Ο Neeson εξέφρασε αμφιβολίες για τις πρόσφατες καταγγελίες που έγιναν κατά του Dustin Hoffman.

Αναφερόμενος όμως στο μισθολογικό χάσμα ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες, ο Neeson δήλωσε πως δεν προτίθεται να δεχτεί μείωση στην αμοιβή του, θεωρώντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν υπερβολικό. Το Hollywood Reporter αποκαλύπτει σε άρθρο του πως ο Ιρλανδός ηθοποιός άφησε να εννοηθεί ότι το κίνημα #MeToo μπορεί να οδηγήσει σε «κυνήγι μαγισσών». Αντίστοχες ενστάσεις έχει εκφράσει ο Woody Allen και η Catherine Deneuve.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Neeson, πλέον αρκεί και μια καταγγελία για να πληγεί κανείς, εκφράζοντας αμφιβολίες για την περίπτωση του Dustin Hoffman. Το ίδιο άρθρο τονίζει πάντως πως σε εμφάνισή του στο Late Late Show την Παρασκευή, ο Ιρλανδός ηθοποιός χαρακτήρισε «υγιές» το κίνημα #MeToo.