Το «Catch 22» του George Clooney βρήκε στέγη στο Hulu

george-clooney
ΤΡΙΤΗ, 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Ο χολιγουντιανός αστέρας θα σκηνοθετήσει και θα πρωταγωνιστήσει στη νέα μεταφορά του κλασικού αντιπολεμικού μυθιστορήματος.

Ο George Clooney έφτασε σε συμφωνία με το Hulu – έναν από τους βασικούς ανταγωνιστές του Netflix και Amazon στον χώρο του streaming – για την τηλεοπτική μεταφορά του «Catch-22» την οποία ετοιμάζει. Ο βετεράνος ηθοποιός αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και να παίξει στην μεταφορά του κλασικού αντιπολεμικού μυθιστορήματος του Joseph Heller.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Deadline, η σειρά θα αποτελείται από έξι επεισόδια, ενώ οι Luke Davies και David Michôd έχουν αναλάβει τη συγγραφή των σεναρίων. Ο Clooney, ο οποίος θα μοιραστεί την καρέκλα του σκηνοθέτη με τον Grant Heslov, θα υποδυθεί τον Colonel Cathcart. Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί ποιος θα ενσαρκώσει τον πρωταγωνιστή του μυθιστορήματος, Captain Yossarian.

Paramount Pictures

O Mike Nicholls σκηνοθέτησε μια εξαιρετική κινηματογραφική μεταφορά του έργου το 1970, με τους Alan Arkin, Bob Balaban και Martin Balsam.

Το «Catch 22» διαδραματίζεται στην Ιταλία κατά τον Β' ΠΠ και κεντρικός ήρωας είναι ένας βομβαρδιστής της αμερικανικής αεροπορίας, ο οποίος δυσανασχετεί με τις ολοένα και αυξανόμενες αποστολές που του ανατίθενται. Το πρόβλημά του όμως δεν είναι οι χιλιάδες εχθροί στα πεδία των μαχών, αλλά η δική του πλευρά.

Μέσα σε όλον τον παραλογισμό του πολέμου, ένας γραφειοκρατικός κανόνας προβληματίζει τον ήρωα, σύμφωνα με τον οποίο εάν κάποιος ανησυχεί για την ασφάλειά του είναι σημάδι εχεφροσύνης. Εάν προσπαθήσει να αποφύγει τις επικίνδυνες αποστολές που του ανατίθενται, όμως, θα βρεθεί υπόλογος στις αρχές.