Matt Damon: «Έπρεπε να κρατήσω το στόμα μου κλειστό»

matt-damon
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Ο ηθοποιός απολογήθηκε για ορισμένα σχόλια του αναφορικά με τα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης στο Χόλυγουντ.

Ο Matt Damon έγινε αποδέκτης έντονης κριτικής για ορισμένα σχόλια που έκανε στο πλαίσιο των πρόσφατων αποκαλύψεων αναφορικά με το φαινόμενο της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στον χώρο του θεάματος. Ο Damon είχε κάνει λόγο για «διαβαθμίσεις ανάρμοστης συμπεριφοράς» ενώ σχολίασε πως κανείς δεν μιλά για όσους άνδρες δεν εμπλέκονται σε τέτοια σκάνδαλα.

Σε μια νέα συνέντευξη που έδωσε στην Kathie Lee Gifford στην εκπομπή Today, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός παραδέχτηκε πως έκανε λάθος, εξηγώντας πως θα έπρεπε να είχε ακούσει περισσότερο προτού προβεί σε σχόλια για το θέμα. Όταν η Gifford σχολίασε πως ο Damon ήταν καλός ακροατής, ο ηθοποιός απάντησε: «Όχι σε αυτή την περίπτωση», συμπληρώνοντας πως δεν θέλει να παρατείνει τον πόνο κανενός με τα λόγια και τις πράξεις του.

AP / Damian Dovarganes

Η καμπάνια #TimesUp για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης ξεκίνησε από το #MeToo.

«Λυπάμαι πάρα πολύ» τόνισε ο Damon, εξηγώντας παράλληλα πως πολλές από τις γυναίκες του κινήματος #TimesUp «είναι καλές μου φίλες και τις αγαπώ, τις σέβομαι και τις στηρίζω σε αυτό που κάνουν και θέλω να αποτελέσω κομμάτι αυτής της αλλαγής». Καταλήγοντας, ο Damon υπογράμμισε πως θα πρέπει να κρατήσει «το στόμα του κλειστό» για λίγο καιρό.