Νέα έρευνα σε καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης από τον Kevin Spacey

kevin-spacey Mario Anzuoni
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Τρεις αστυνομικές έρευνες εξετάζουν την περίοδο που ο ηθοποιός ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής στο Old Vic.

Οι αστυνομικές αρχές του Λονδίνου έχουν ξεκινήσει μια νέα έρευνα για καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης από τον Kevin Spacey. Εκπρόσωπος της Scotland Yard επιβεβαίωσε την είδηση στο Hollywood Reporter, δηλώνοντας πως η έρευνα ξεκίνησε όταν στις 13 Δεκεμβρίου ένας άνδρας κατήγγειλε πως έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στην περιοχή του Γουεστμίνστερ το 2005.

Αν και ο εκπρόσωπος δεν κατονόμασε τον Spacey ως τον φερόμενο θύτη, δήλωσε πως πρόκειται για τον ίδιο άνδρα για τον οποίο γίνονται αντίστοιχες έρευνες στην περιοχή του Λάμπεθ στο Λονδίνο, το 2005 και 2008. Μετά λοιπόν την επιβεβαίωση από την αστυνομία του Λονδίνου, συνολικά τρεις έρευνες διεξάγονται παράλληλα στις καταγγελίες.

SPLASH/BACKGRID

Ο Spacey εθεάθη σε κλινική αποτοξίνωσης στην Αριζόνα, η οποία προσφέρει προγράμματα για σεξουαλικό εθισμό.

Ο βραβευμένος με δύο Όσκαρ ηθοποιός έχει αντιμετωπίσει πολλές κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά, σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση τους τελευταίους μήνες, μετά τις αποκαλύψεις του Anthony Rapp. Έκτοτε, ο Spacey έχει απολυθεί από το «House of Cards», ενώ αντικαταστάθηκε στο «Όλα Τα Λεφτά Του Κόσμου» από τον Christopher Plummer. Μετά τη δημοσιοποίηση των σοβαρών καταγγελιών, ο ηθοποιός εισήχθη αυτοβούλως σε κλινική απεξάρτησης.

Ο Spacey υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής στο Old Vic το οποίο στεγάζεται στην περιοχή του Λάμπεθ, από το 2004 έως το 2015. Δεν είναι ξεκάθαρο εάν η τελευταία καταγγελία κατά του Spacey έχει σχέση με το θέατρο. Τον περασμένο Νοέμβριο η διοίκηση του Old Vic αποκάλυψε πως είχε λάβει καταγγελίες από 20 νεαρούς εργαζόμενους για «ανάρμοστη συμπεριφορά» από τον Spacey.