Η Brigitte Bardot θεωρεί το κίνημα #MeToo υποκριτικό

brigitte-bardot Remy de la Mauviniere
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Το χαρακτηρίζει επιπλέον «αδιάφορο», ενώ ισχυρίζεται πως βρίσκει τα «κομπλιμέντα» για την ομορφιά της «χαριτωμένα».

Η Brigitte Bardot εξέφρασε αμφιβολίες για το κίνημα #MeToo, υπογραμμίζοντας πως η ίδια βρίσκει τα «κομπλιμέντα» από άνδρες «χαριτωμένα». Μιλώντας στο περιοδικό Paris Match, η 83χρονη ηθοποιός εκτίμησε πως «οι περισσότερες περιπτώσεις είναι υποκριτικές, γελοίες και αδιάφορες».

Σύμφωνα με την Bardot, πολλές συνάδελφοί της θα φλερτάρουν με παραγωγούς για να πάρουν κάποιον ρόλο, ενώ σχολίασε πως οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση αποσκοπούν στη δημιουργία δημοσιότητας και εντυπώσεων. «Εγώ ποτέ δεν έχω πέσει ποτέ θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης και το έβρισκα χαριτωμένο όταν μου έλεγαν πως ήμουν όμορφη ή είχα ωραία οπίσθια. Αυτού του είδους τα κομπλιμέντα είναι ωραία» δήλωσε χαρακτηριστικά η Bardot στη συνέντευξή της.

AP / Damian Dovarganes

Το #MeToo ξεκίνησε ως διαδικτυακή καμπάνια μετά τις πρόσφατες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για σεξουαλική κακοποίηση στο Χόλυγουντ.

Οι δηλώσεις της Bardot ήρθαν μετά την «αποκήρυξη» του κινήματος #MeToo μέσω δημόσιας επιστολής την οποία υπέγραψαν πολλοί Γάλλοι συγγραφείς, καλλιτέχνες και ακαδημαϊκοί, μεταξύ των οποίων και η Catherine Deneuve. Σύμφωνα με την επιστολή, το κίνημα ενδέχεται να οδηγήσει σε μια νέα μορφή πουριτανισμού. Ενστάσεις για το κίνημα έχουν εκφράσει και άλλοι ηθοποιοί, όπως ο Liam Neeson και ο Woody Allen.

Η επιστολή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από υπέρμαχους του κινήματος, με την Deneuve αργότερα να απολογείται στα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης που ένιωσαν προσβεβλημένα από τις δηλώσεις της. «Αγαπώ την ελευθερία. Δεν μου αρέσει αυτό το χαρακτηριστικό της εποχής μας όπου όλοι νιώθουν ότι έχουν το δικαίωμα να καταδικάσουν. Μια εποχή όπου οι απλές αποκηρύξεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλούν τιμωρία, παραίτηση και συχνά λιντσάρισμα στα μέσα ενημέρωσης» εξήγησε η Deneuve στην Liberation.