Δημοσιοποιήθηκαν οι κατηγορίες κατά του Michael Douglas

michael-douglas Andy Kropa
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Ο ηθοποιός είχε προβεί σε «προληπτική» ανακοίνωση για τους ισχυρισμούς περί σεξουαλικής παρενόχλησης.

Πριν από περίπου μια εβδομάδα, ο Michael Douglas διέψευσε «προληπτικά» τους ισχυρισμούς για σεξουαλική παρενόχληση, τους οποίοyς επρόκειτο να δημοσιοποιήσει πρώην συνεργάτης του. Μέσω ενός άρθρου του Hollywood Reporter, αποκαλύφθηκαν τόσο η ταυτότητα της κατηγόρου, ,συγγραφέα και δημοσιογράφου Susan Braudy, όσο και περισσότερες πληροφορίες για την φερόμενη συμπεριφορά του ηθοποιού.

Η Braudy εργάστηκε στα γραφεία της Stonebridge Production (η οποία ανήκει στον Douglas) στη Νέα Υόρκη στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Σύμφωνα με την ίδια, οι κύριες αρμοδιότητες ήταν να «νταντεύει τον Michael στο διαμέρισμά του», όπου και εργαζόταν για πολλά χρόνια πάνω σε διάφορα κινηματογραφική project. Κατά δήλωση της, φόραγε ριχτά ρούχα για να μην «προκαλεί» τις σεξουαλικές ορέξεις του ηθοποιού.

Invision/AP / Richard Shotwell

Ο Douglas διέψευσε «προκαταβολικά» τους ισχυρισμούς της Braudy.

Στο άρθρο της περιγράφει πολλά περιστατικά όπου ο Douglas άφηνε ανάρμοστα υπονοούμενα και έκανε σεξουαλικής φύσεως σχόλια για χρόνια, ενώ αναφέρει πως όταν του ζήτησε να μη της μιλά κατά αυτόν τον τρόπο, ο ηθοποιός γέλασε μέχρι να κοκκινήσουν τα μάγουλά του. Παράλληλα, η Braudy δίνει περισσότερες πληροφορίες για ένα συμβάν, όπου ο Douglas φέρεται να αυνανίστηκε μπροστά της. Μιλώντας για το περιστατικό, η Braudy εξήγησε πως την επίμαχη περίοδο εργαζόταν πάνω σε μια κακόγουστη αντιγραφή του «ΕΤ».

Σε μια από τις συζητήσεις της για την ταινία, ο Douglas την συνεχάρη για την βοήθειά της, όταν συνειδητοποίησε πως άλλαξε ο τόνος της φωνής του. Όταν τον κοίταξε καλύτερα, πρόσεξε πως ο ηθοποιός «είχε βάλει τα χέρια του μέσα στο παντελόνι του και συνειδητοποίησα πως έτριβε τα γεννητικά του όργανα. Μέσα σε δευτερόλεπτα η φωνή του έσπασε και μου φάνηκε πως είχε φτάσει σε οργασμό» δήλωσε χαρακτηριστικά η Brady.

Στη συνέχεια έφυγε από το διαμέρισμα του Douglas και φρόντισε να μην είναι ποτέ ξανά μόνη με τον εργοδότη της. Το άρθρο σημειώνει πως τρία άτομα – συμπεριλαμβανομένου του δημοσιογράφου του Hollywood Reporter, Michael Wolff – έχουν δηλώσει πως η Braudy του είχε μιλήσει για το φερόμενο περιστατικό, όταν έγινε.