Η Scarlett Johansson ξεσπάθωσε κατά του James Franco

scarlett-Johannson-womens-march-times-up Jae C. Hong
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Η χολιγουντιανή σταρ αναφέρθηκε στις κατηγορίες κατά του Franco σε διαδήλωση φεμινιστικών οργανώσεων.

Λίγες μέρες αφότου εμφανίστηκε στις Χρυσές Σφαίρες φορώντας μια καρφίτσα της κίνησης Time’s Up, ο James Franco κατηγορήθηκε από πέντε γυναίκες για ανάρμοστη συμπεριφορά. Οι καταγγελίες έγιναν σε άρθρο των Los Angeles Times, όπου οι πέντε γυναίκες μίλησαν για την συμπεριφορά του ηθοποιού στησχολή κινηματογράφου που διατηρούσε.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Scarlett Johansson αναφέρθηκε στην περίπτωση του Franco, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που οργάνωσαν φεμινιστικές οργανώσεις στο Λος Άντζελες. Η Johansson αναρωτήθηκε πώς μπορεί κάποιος «να στηρίζει δημόσια έναν οργανισμό που παρέχει στήριξη σε θύματα σεξουαλικής επίθεσης, ενώ ιδιωτικά εκμεταλλεύεται ανθρώπους που δεν έχουν δύναμη» και στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Θέλω πίσω την καρφίτσα μου».

Invision/AP / Vianney Le Caer

Ο Franco φέρεται να απολογήθηκε σε ένα από τα θύματα του, λίγο αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο Weinstein.

Εκπρόσωπος της Αμερικανίδας ηθοποιού επιβεβαίωσε πως η φράση της Johansson αφορούσε τον Franco και την καρφίτσα Time’s Up που φόρεσε στις Χρυσές Σφαίρες. Στη συνέχεια της ομιλίας της η Johansson μίλησε για τις δικές τις εμπειρίες εκμετάλλευσης στον χώρο του θεάματος.

Η ηθοποιός τόνισε επίσης πως η ίδια βρέθηκε σε σχέσεις όπου χρειάστηκε να υποκύψει λόγω της «δυναμικής τής εξουσίας». Καταλήγοντας, η Johansson αποκάλυψε ότι επέτρεψε στον εαυτό της να «εξευτελιστεί» για να λάβει την «αποδοχή που οι γυναίκες έχουν πεισθεί ότι χρειάζονται».