Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της νέας ταινίας του Al Pacino για το HBO

paterno
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Ο βετεράνος ηθοποιός πρωταγωνιστεί στο βιογραφικό δράμα «Paterno» για το σκάνδαλο Jeff Sandusky.

Τα τελευταία χρόνια, ο Al Pacino έχει συνάψει συνεργασία με το τηλεοπτικό δίκτυο HBO όπου πρωταγωνιστεί σε βιογραφικές ταινίες σύγχρονων αμφιλεγόμενων προσωπικοτήτων. Το 2010 είχε ενσαρκώσει τον γιατρό και υπέρμαχο της ευθανασίας Jack Kevorkian, ερμηνεία για την οποία απέσπασε ένα Emmy, ενώ το 2013 υποδύθηκε τον θρυλικό μουσικό παραγωγό Phil Spector που καταδικάστηκε για τον φόνο της ηθοποιού Lana Clarkson.

Στην νέα του παραγωγή για λογαριασμό του HBO με τίτλο «Paterno», ο βραβευμένος με Όσκαρ Pacino υποδύεται τον προπονητή κολεγιακού ποδοσφαίρου με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του θεσμού, Joe Paterno.

Η βιογραφική ταινία, την οποία σκηνοθέτησε ο Barry Levinson σε σενάριο των Debora Cahn, David McKenna και John C. Richards, εστιάζει στην εμπλοκή του πολυνίκη προπονητή στο πολύκροτο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης με τον Jerry Sandusky. Ο 73χρονος Sandusky υπήρξε βοηθός προπονητής για 30 χρόνια στο Pennsylvania State University υπό τον Paterno.

Εκείνη την περίοδο, ο Sandusky εκμεταλλεύτηκε τη θέση του και κακοποίησε πολλούς νεαρούς μέσω ενός ιδρύματος για ευάλωτα παιδιά και το 2012 καταδικάστηκε σε 30 με 60 χρόνια φυλάκιση. Κατά τη διάρκεια της δίκης αποκαλύφθηκε πως ο Paterno είχε γνώση των ειδεχθών πράξεων του Sandusky και απέκρυψε στοιχεία για να τον προστατέψει. Οι αποκαλύψεις είχαν ως αποτέλεσμα να τερματιστεί η καριέρα του. Ο Paterno πέθανε τον Ιανουάριο του 2012 από καρκίνο του πνεύμονα, δύο μήνες μετά την απόλυσή του.

Μπορείτε να δείτε το πρώτο τρέιλερ της βιογραφικής ταινίας πατώντας εδώ.